Bursa de la Londra și cea de la Frankfurt au ajuns la un acord de fuziune

Bursa de la Londra și cea de la Frankfurt au ajuns la un acord de fuziune
scris 16 mar 2016

Deutsche Boerse, proprietarul bursei de la Frankfurt, și London Stock Exchange (LSE), care deține piața de capital de la Londra, au ajuns miercuri la un acord de fuziune, în urma tranzacției urmând să fie creat un operator bursier în valoare de peste 30 de miliarde de dolari, transmite MarketWatch.

Compania care va lua naștere în urma fuziunii se va numi UK TopCo și va fi deținută în proporție de 54,4% de acționarii Deutsche Boerse, restul de 45,6% revenind acționarilor LSE. Noua companie valorează circa 30,5 miliarde de dolari, calculat pe baza prețurilor de închidere a acțiunilor în ședința de marți.

Tranzacția va avea loc integral prin schimb de acțiuni, iar acționarii LSE vor primi 0,4421 de acțiuni la UK TopCo pentru fiecare acțiune veche, în timp ce acționarii Deutsche Boerse vor primi câte un titlu la noua companie pentru fiecare titlu deținut în prezent la operatorul bursei germane.

1.200 de salariați au părăsit Electrica anul trecut, dintre care peste o treime voluntar, cu până la 18 salarii compensatorii CITEȘTE ȘI 1.200 de salariați au părăsit Electrica anul trecut, dintre care peste o treime voluntar, cu până la 18 salarii compensatorii

Ca urmare a fuziunii, cele două companii ar urma să își reducă cheltuielile cu peste 300 de milioane de euro. Reducerile de costuri ar urma să aibă loc treptat, pe parcursul mai multor ani.

LSE și Deutsche Boerse au confirmat la finele lunii februarie că poartă discuții avansate în vederea unei fuziuni. Tranzacția va da naștere unui operator bursier european capabil să concureze cu rivalii din SUA și Asia.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
lse
deutsche boerse
london stock exchange
burse
fuziune
tranzactie