Acțiunile europene își continuă declinul, pe fondul scăderii prețului petrolului

Acțiunile europene își continuă declinul, pe fondul scăderii prețului petrolului
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 2 feb 2016

Principalele acțiuni europene au înregistrat scăderi în ședința de marți, după ce au închis prima ședință din februarie pe roșu, cel mai abrupt declin fiind înregistrat de companiile din sectorul energetic, în contextul în care cotațiile petrolului au coborât cu 3%, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 13:30, indicele Stoxx Europe 600 era în scădere cu 1,4%. Cel mai puternic declin a fost înregistrat de acțiunile din sectorul energetic, care erau în coborâre cu circa 3,5%. Indicele FTSE 100 al bursei de la Londra era în scădere cu 1,6%, CAC 40 (Paris) cu 1,8%, iar DAX (Frankfurt) cu 1,05%.

Prețul petrolului Brent, de referință pe bursa de la Londra, a coborât astăzi cu 3%, tranzacționându-se la 33,2 dolari/baril. La bursa din New York, petrolul West Texas Intermediate (WTE) se tranzacționa la 30,1 dolari/baril, înregistrând cu declin similar cu țițeiul Brent.

Asociația Investitorilor: Se deschide o cutie a Pandorei pentru exproprieri CITEȘTE ȘI Asociația Investitorilor: Se deschide o cutie a Pandorei pentru exproprieri

Acțiunile companiei petroliere britanice BP au înregistrat o scădere de circa 7%, peste media pieței și a sectorului, după ce a raportat marți o pierdere de 6,5 miliarde de dolari în 2015. Ca urmare a rezultatelor financiare slabe, gigantul petrolier a anunțat desființarea, până la finele anului, a 3.000 de posturi, în plus față de cele 4.000 anunțate anterior, potrivit BBC.

În China, indicele Shanghai Composite a închis în urcare cu peste 2%. Bbanca centrală  a suplimentat lichiditatea din sistemul financiar cu încă 100 miliarde yuani (15,2 miliarde dolari).

În Japonia, indicele Nikkei a închis în scădere ușoară, după creșterile înregistrate vineri și luni, ca urmare a deciziei de relaxare monetară adoptate de Banca Japoniei.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
japonia
stoxx europe 600
actiuni
brent
wte
petrol
bp
pierdere