Acțiunile europene, la un nou nivel record

Acțiunile europene, la un nou nivel record
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 ian 2020

Acțiunile europene au închis, vineri, la un nou maxim record, în contextul în care comentariile pozitive ale comisarului european pentru comerț Phil Hogan privind dezbaterile în domeniul comercial cu Washingtonul au temperat temerile investitorilor în legătură cu o eventuală escaladare a tensiunilor între cele două părți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Bursele erau deja trase în sus de un val de optimism după semnarea primei faze a unui acord comercial SUA-China.

Hogan a declarat joi că a avut o discuție constructivă cu reprezentantul SUA pentru Comerț, Robert Lighthizer, subliniind intenția Bruxelles-ului de a negocia soluții pentru o serie de dispute în domeniul comercial între SUA și UE.

BERD anunță investiții record de peste 10 miliarde euro în regiunile în care operează CITEȘTE ȘI BERD anunță investiții record de peste 10 miliarde euro în regiunile în care operează

Indicele paneuropean Stoxx 600 a urcat cu 0,96%, la un nou nivel record, de 424,56 puncte. Intraday, Stoxx 600 a atins un maxim de 424,9 puncte.

La nivel săptămânal, indicele a urcat cu circa 1,2%.

Indicele DAX 30, al bursei de la Frankfurt, a urcat cu 0,72%, CAC 40 (Paris) a crescut cu 1,02%, iar FTSE 100 (Londra), cu 0,85%.

În SUA, indicii bursieri au urcat, de asemenea, la noi maxime istorice, în condițiile unor creșteri temperate în ședința de vineri.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse
burse europene
stoxx
actiuni europene