Capitalizarea Alphabet, compania-mamă a Google, a urcat la 1 trilion de dolari. A patra companie americană care atinge acest prag

Capitalizarea Alphabet, compania-mamă a Google, a urcat la 1 trilion de dolari. A patra companie americană care atinge acest prag
scris 17 ian 2020

Valoarea de piață a Alphabet, compania-mamă Google, a atins joi, pentru prima dată, 1 trilion de dolari. Gigantul a devenit a patra companie americană, după Apple, Amazon și Microsoft, care a depășit acest prag psihologic.

Acțiunile Alphabet au închis ședința de joi în urcare cu 0,76%, la prețul de 1.450 de dolari pe unitate.

Acțiunile Fondul Proprietatea aduc lichiditatea pe bursa românească și ajută indicii să cucerească noi maxime post-criză CITEȘTE ȘI Acțiunile Fondul Proprietatea aduc lichiditatea pe bursa românească și ajută indicii să cucerească noi maxime post-criză

Ședința de joi a fost una favorabilă pentru bursa americană în general, indicii bursieri atingând noi maxime record după semnarea primei faze a acordului comercial SUA- China. Nasdaq Composite a închis în urcare cu 1,06%, S&P 500 a urcat cu 0,84%, iar Dow Jones Industrial Average a crescut cu 0,92%. 

Acțiunile Alphabet au urcat cu peste 28% în 2019, un avans puternic, dar mai redus comparatic cu saltul de 35% al indicelui Nasdaq Composite. 

De la începutul anului, Alphabet a crescut cu 8,27%, având dor trei ședințe de scăderi. 

În august 2018, Apple a devenit prima companie privată care a ajuns la o capitalizare de 1 trilion de dolari.

Apple a ajuns, între timp, la o valoare bursieră de circa 1,4 trilioane de dolari.

Amazon și Microsoft au depășit și ele, ulterior, pragul de 1.000 de miliarde de dolari. Microsoft se menține în continuare peste acest nivel, în timp ce gigantul comerțului electronic Amazon a coborât sub acest prag.

La nivel mondial, capitalizarea giganților IT americani este depășită de recent listată Saudi Aramco, cu o valoare de 1,85 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
alphabet
google
1 trilion
actiuni alphabet
actiuni google
bursa americana
s&p 500
nasdaq