Acțiunile europene recuperează scăderile provocate de atentatele din Bruxelles

Acțiunile europene recuperează scăderile provocate de atentatele din Bruxelles
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 mar 2016

Acțiunile europene au crescut ușor miercuri, recuperând pierderile înregistrate marți ca urmare a exploziilor care au avut loc în Bruxelles, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 12:00, indicele Europe Stoxx 600 era în creștere cu aproape 0,5%. Indicele a închis în scădere cu 0,2% marți după ce pe parcursul ședinței de tranzacționare a coborât cu până la 1,6%, cel mai mare declin fiind înregistrat de titlurile din turism și transporturi.

Acțiunile International Consolidated Airlines Group, proprietarul British Airways, erau în creștere cu 0,8%, iar Lufthansa în urcare cu 0,5%. Acțiunile ambelor companii au pierdut marți circa 1,5% din valoare după ce, imediat după explozii, declinul a depășit 4%. Titlurile France-KLM erau în stagnare, după o scădere de circa 4% înregistrată în ședința precedentă.

În Belgia, indicele BEL-20 era în urcare cu 0,8%. Indicele DAX 30, al bursei de la Frankfurt, era în creștere cu 0,9%, CAC 40 al bursei de la Paris cu 0,6%, iar FTSE 100 (Londra) cu 0,2%.

Două explozii au fost înregistrate marți dimineață pe aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles, iar, la scurt timp, au fost semnalate patru explozii la stațiile de metrou Schuman și Maelbeek din Bruxelles, aflate în imediata apropiere a sediului Comisiei Europene. În urma evenimentelor, 34 de persoane și-au pierdut viața, iar peste 200 au fost rănite. Potrivit presei internaționale, atentatele de marți au fost revendicate de gruparea teroristă Stat Islamic.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx europe 600
actiuni
belgia
bruxelles