Acțiunile europene revin pe scădere, după două zile de creșteri

Acțiunile europene revin pe scădere, după două zile de creșteri
scris 8 apr 2020

Acțiunile europene au revenit pe scădere miercuri, după două sesiuni consecutive de apreciere, pe fondul îngrijorărilor cu privire la coronoavirus și impactul pandemiei asupra economiilor, după ce miniștrii de finanțe din zona euro nu au reușit să ajungă la un consens referitor la măsurile de stimulare economică în regiune.

Indicele paneuropean înregistra un declin de 0,80% în jurul orei 11:30 (ora României), după un avans de 1,88% în ședința de tranzacționare marți. Luni, indicele s-a apreciat cu 3,73%.  

Pe bursa germană, indicele DAX era în scădere cu 0,57%, indicele FTSE 100 de la Londra se deprecia cu 1,1%, CAC 40 de la Paris cu 1.49%, iar FTSE MIB de la Milano consemna un declin de 0,52%.

EXCLUSIV Discuții Finanțe - FMI. România ar putea împrumuta cu dobândă 1,5%, fără condiții și cu rambursare în maximum 5 ani. FMI: \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Discuții Finanțe - FMI. România ar putea împrumuta cu dobândă 1,5%, fără condiții și cu rambursare în maximum 5 ani. FMI: "Nu am primit încă o cerere formală".

Scăderile pe bursa de la Paris sunt alimentate și de estimările băncii centrale privind contracția economiei în urma măsurilor de carantină luate de autoritățile din această țară. Potrivit băncii centrale, produsul intern brut al Franței a scăzut cu 6% în primele trei luni, cel mai amplu declin trimestrial începând cu Al Doilea Război Mondial, scrie MarketWatch.

Franța și Marea Britanie au raportat creșterea numărului de decese în urma infectării cu noul coronavirus, tendință observată și în Spania, unde numărul morților a crescut după patru zile de declin constant.

În Italia, numărul cazurilor de infecție, dar și al deceselor, a continuat să scadă.

Peste ocean, contractele futures oscilează între apreciere și declin, după o sesiune volatilă marți. Prețul petrolui a revenit pe creștere, investitorii fiind optimiști cu privire la un eventual acord de reducere a producției între OPEC și aliații cartelului, în frunte cu Rusia.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
actiuni europene
burse
coronavirus
franta contractie economie