Acțiunile europene scad puternic la jumătatea zilei, trase în jos de companiile din tehnologie

Acțiunile europene scad puternic la jumătatea zilei, trase în jos de companiile din tehnologie
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 mar 2018

Companiile din tehnologie au tras în jos principalii indici europeni în prima parte a tranzacțiilor de miercuri, pe fondul temerilor privind înăsprirea reglementărilor în sector după scandalul Facebook-Cambridge Analytica. Scăderea acțiunilor americane de marți, în frunte cu Twitter, Nvidia și Tesla, afectează și ea sentimentul din piețe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În jurul prânzului, indicele paneuropean Europe Stoxx 600 se deprecia cu 1,11%, după ce ieri a avansat cu 1,2%. La bursa din Frankfurt, indicele DAX 30 era în coborâre cu 1,51%, indicele CAC 40, al bursei din Paris, scădea cu 1,27%, iar la Londra, FTSE 100 era pe minus cu 1,07%.

Indicele sectorului tehnologic a scăzut cu 2,57% și este pe cale să înregistreze cea mai slabă sesiune începând cu 8 februarie, potrivit MarketWatch.

Dividendele ajută bursa românească. A rezistat la o etapă de vânzări pe piețele externe, iar punctual acțiuni au înregistrat creșteri explozive CITEȘTE ȘI Dividendele ajută bursa românească. A rezistat la o etapă de vânzări pe piețele externe, iar punctual acțiuni au înregistrat creșteri explozive

Acțiunile companiilor din tehnologie continuă să fie afectate de scandalul folosirii datelor utilizatorilor Facebook de către firma de consultanță politică Cambridge Analytica, în timp ce presiunile legate de înăsprirea reglementărilor privind protecția datelor personale se amplifică.

În plus, revenirea îngrijorărilor referitoare la un eventual război comercial între SUA și China contribuie la scăderea apetitului pentru activele riscante.

Marți, acțiunile Facebook au continuat să se deprecieze, pierzând încă aproape 5% din valoare. Titlurile Twitter s-au prăbușit cu 12%, după ce investitorul activist Andrew Left, cunoscut pentru adoptarea de poziții short pe acțiunile americane, a scris că recomandă vânzarea acțiunilor Twitter, pe care le vede vulnerabile la schimbări legislative.

Tot ieri, acțiunile Tesla au închis cu un declin de 8,2%, după ce autoritățile americane au declanșat o anchetă cu privire la un accident fatal petrecut în weekend, în care a fost implicată o mașină electrică Tesla, care a luat foc ulterior.

Printre companiile tech europene care înregistrau deprecieri miercuri se numără furnizorul de componente pentru iPhone AMS, ale cărui acțiuni scădeau cu 8,6%, producătorul olandez de semiconductoare ASML Holding (-4,2%) și producătorul german de cipuri Infineon Technologies (-3,7%).

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
burse
evolutii