Acțiunile europene scad, trase în jos de un val de vânzări în sectorul tehnologic, și se îndreaptă spre cea mai slabă zi din ultima lună

Acțiunile europene scad, trase în jos de un val de vânzări în sectorul tehnologic, și se îndreaptă spre cea mai slabă zi din ultima lună
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 mar 2024
Acțiunile europene scad luni, trase în jos de un val de vânzări în sectorul tehnologic și de tranzacțiile prudente înaintea unui raport cheie privind inflația din SUA, care va fi publicat săptămâna aceasta.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Indicele paneuropean STOXX 600 era în scădere cu 0,5% în jurul prânzului, fiind pe cale să înregistreze cea mai mare scădere procentuală zilnică din ultima lună.
La ce dată începe programul Rabla în 2024 CITEȘTE ȘI La ce dată începe programul Rabla în 2024

Indicele sectorului tehnologic scade cu 1,7%, conducând scăderile sectoriale, în urma unui declin de 7,9% al acțiunilor BE Semiconductor Industries.

Indicele resurselor de bază înregistrează, de asemenea, un declin de 1,6%, deoarece "resursele sunt unele dintre cele mai sensibile active la dolar și la randamentele obligațiunilor și asistăm la o mică încasare naturală a profiturilor înainte de datele privind inflația din SUA", a declarat Ben Laidler, responsabil de strategie pe piețele globale la eToro, citat de Reuters.

Investitorii au așteptat marți datele privind inflația din februarie din SUA, care vor domina acțiunile de pe piață, împreună cu cifrele privind producția industrială din ianuarie din zona euro, care vor fi publicate mai târziu în cursul săptămânii, pentru a obține noi indicii cu privire la calendarul reducerilor ratelor dobânzilor.

Marți vor fi publicate datele privind inflația din februarie în SUA, care vor influența deciziile de pe piețe, împreună cu cifrele privind producția industrială din ianuarie din zona euro.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
bursa
actiuni europene