Acțiunile europene se îndreaptă spre cel mai mare declin săptămânal din ultimele 6 luni

Acțiunile europene se îndreaptă spre cel mai mare declin săptămânal din ultimele 6 luni
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 aug 2021

Acțiunile europene continuă să scadă în ședința de vineri și sunt pe cale să încheie cea mai slabă săptămână din ultimele 6 luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx 600 scade cu circa 0,4% în jurul orei 13:00, ora României. La nivel săptămânal, Stoxx 600 a pierdut peste 2%, ceea ce reprezintă cel mai puternic declin din luna februarie. Evoluția este influențată de îngrijorările privind încetinirea creșterii economice, evoluția cazurilor de Covid-19 și posibilitatea restrângerii stimulilor monetari.

Revine cererea pentru titlurile de stat, dar cresc și dobânzile CITEȘTE ȘI Revine cererea pentru titlurile de stat, dar cresc și dobânzile

Acțiunile companiilor producătoare de bunuri de lux se îndreaptă spre un declin săptămânal de aproape 6%, pe fondul unor posibile măsuri de taxare suplimentară a veniturilor și averilor mari pregătite de China. Astfel de măsuri nu au fost încă detaliate însă președintele chinez Xi Jinping a lansat, marți, un apel pentru reducerea inegalității.

Ieri, indicele pan european a încheiat ședința cu un declin de 1,51%, pe fondul temerilor legate de restrângerea stimulilor monetari, care au împins bursele globale către noi maxime istorice în ultimul an. Rezerva Federală a SUA (Fed) a indicat că și-ar putea înăspri politica monetară mai devreme decât estima inițial. Mai exact, minuta celei mai recente ședințe de politică monetară din SUA, publicată miercuri, relevă intanția Fed de a reduce achizițiile lunare de active, cel mai probabil până la finele anului. 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
declin
china
actiuni europene
bunuri de lux