Acțiunile europene se îndreaptă spre un declin de aproape 3%, după 7 luni de creștere

Acțiunile europene se îndreaptă spre un declin de aproape 3%, după 7 luni de creștere
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 30 sep 2021

Acțiunile europene se îndreaptă spre un declin de circa 2,8% în septembrie, după 7 luni de evoluții pozitive, trase în jos de îngrijorările legate de încetinirea economiei globale și creșterea inflației. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean urcă cu circa 0,5% în ședința de joi, recuperând parțial din declinul de săptămâna aceasta. Totuși, la nivel săptămânal, indicele este în scădere cu circa 1,4%.

Turismul de nuntă, un trend care a luat amploare în pandemie. La ce cost ajunge CITEȘTE ȘI Turismul de nuntă, un trend care a luat amploare în pandemie. La ce cost ajunge

În prima parte a săptămânii, indicii bursieri scăzut abrupt, inclusiv pe fondul creșterii dobânzilor la titlurile de stat americane. Creșterea dobânzilor are un impact negativ în special asupra acțiunilor cu creștere rapidă, cum sunt cele din sectorul tehnologiei.

În prima săptămână din septembrie, indicele a atins un nivel record, însă optimismul a fost de scurtă durată.

Pe parcursul lunii, apetitul la risc al investitorilor a fost tras în jos de problemele de lichiditate ale dezvoltatorului chinez Evergrande. Acesta se luptă să evite intrarea în incapacitate de plată prin vânzarea de active. O prăbușire a gigantului chinez ar putea reprezenta un risc sistemic, iar unuii analiști numesc criza Evergrande "momentul Lehman Brothers al Chinei".

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
china
evergrande
dobanzi
inflatie