Acțiunile globale au atins noi maxime record, susținute de un val de șiri despre vaccinarea împotriva Covid-19 și perspectiva unor stimulente suplimentare

Acțiunile globale au atins noi maxime record, susținute de un val de șiri despre vaccinarea împotriva Covid-19 și perspectiva unor stimulente suplimentare
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 dec 2020

Acțiunile globale au atins miercuri noi maxime record, atenția investitorilor fiind îndreptată spre veștile despre vaccinul împotriva Covid-19 și eforturile autorităților în direcția lansării unor noi stimulente economice. Totodată, optimismul din piață este alimentat de întâlnirea liderilor UE și britanici pentru negocierea unui acord post-Brexit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele global MSCI ACWI (all-country world index), care urmărește acțiunile din 49 de țări, a atins un nivel record.

2,3 milioane de euro economisiți ca urmare a integrării tehnologiilor IT pentru optimizarea proceselor logistice CITEȘTE ȘI 2,3 milioane de euro economisiți ca urmare a integrării tehnologiilor IT pentru optimizarea proceselor logistice

În Europa, indicele Stoxx 600 crește cu circa 0,6%.

Optimismul este încurajat de faptul că factorii de decizie din SUA negociază noi măsuri de stimulare care să tempereze impactul pandemiei. Și Banca Centrală Europeană (BCE) ar putea anunța, joi, noi măsuri menite să contribuie la revenirea economică din zona euro.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Totodată, știrile despre vaccinarea împotriva Covid-19 se țin lanț. Compania farmaceutică Johnson&Johnson a a anunțat că ar putea publica rezultatele de la studiile clinice finale în luna ianuarie, iar autoritățile din SUA au publicat un raport despre eficiența și siguranța vaccinului dezvoltat de Pfizer, în linie cu datele companiei. Autoritatea din domeniul medicamentelor și alimentelor (Food and Drug Administration -FDA) ar putea aproba vaccinul Pfizer chiar săptămâna aceasta.

Știrile enumerate vin după ce Marea Britanie a devenit, marți, prima țară care a aprobat vaccinarea pe scară largă împotriva Covid-19.

Premierul britanic Boris Johnson, alături de oficiali britanici, este așteptat la Bruxelles pentru discuții cu președintele Comsiei Europene,  Ursula von der Leyen.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
actiuni globale
vaccin covid
brexit
s timulare
burse
burse europene
coronavirus
stoxx 600