Acțiunile globale încep anul la maxime record. "2021 începe așa cum s-a terminat 2020, cu dihotomia celor doi V - virus vs. vaccin."

Acțiunile globale încep anul la maxime record. "2021 începe așa cum s-a terminat 2020, cu dihotomia celor doi V - virus vs. vaccin."
scris 4 ian 2021

Acțiunile globale au început anul la maxime record, în contextul în care investitorii speră că progresele legate de vaccinare se vor reflecta în reducerea numărului de îmbolnăviri cu Covid-19, ceea ce va permite ridicarea restricțiilor care au lovit dur economiile lumii.

Indicele global MSCI ACWI (all-country world index), care urmărește acțiunile din 49 de țări, a atins un nivel record.

"Anul începe așa cum s-a terminat 2020, cu un raliu general și dihotomia celor doi V (virus vs. vaccin): speranța că fie situația se îmbunătățește, fie lucrurile se înrăutățesc și, în consecință, măsurile de stimulare cresc", a declarat un trader pentru Reuters.

Undă verde - Comisia Europeană aprobă vânzarea activelor CEZ din România către Macquarie. Tranzacția mai are însă nevoie și de acordul CSAT CITEȘTE ȘI Undă verde - Comisia Europeană aprobă vânzarea activelor CEZ din România către Macquarie. Tranzacția mai are însă nevoie și de acordul CSAT

În Asia, indicele SSE Composite (Shanghai Composite) a încheiat ședința de luni cu o creștere de 0,86%, iar Hang Seng, al bursei de la Hong Kong, a câștigat 0.89%. La Tokyo, indicele Nikkei a scăzut cu 0,68%, din cauza restricțiilor. Japonia a interzis intrarea în țară a cetățenilor străini nerezidenți, din 28 decembrie, din cauza noii tulpini de coronavirus. Totodată, autoritățile japoneze au anunțat astăzi că ar putea declara, săptămâna acaesta, stare de urgență în Tokyo și împrejurimi.

Acțiunile europene au început anul în creștere, cele mai bune evoluții fiind înregistrate de titlurile companiilor de turism și călătorii, semn că investitorii își pun speranțele în vaccinarea împotriva Covid-19.  Marea Britanie a început astăzi campania de imunizare cu vaccinul produs de AstraZeneca și universitatea Oxford, primele 530.000 de doze fiind trimise către o serie de centre de vaccinare. 

În SUA, indicii au dechis însă în scădere.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni globale
maxim record
msci
burse asiatice
burse europene
burse europene
coronavirus
stoxx 600