Acțiunile UniCredit, în creștere pe fondul noilor date privind o posibilă fuziune cu Societe Generale

Acțiunile UniCredit, în creștere pe fondul noilor date privind o posibilă fuziune cu Societe Generale
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2018

Acțiunile UniCredit sunt în creștere vineri la bursa de la Milano, după ce un cotidian financiar a publicat un articol conform căruia cea mai mare bancă italiană a angajat un consultant pentru o posibilă fuziune cu grupul bancar francez Societe Generale, o tranzacție vehiculată prima dată în urmă cu doi ani, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Discuțiile între cele două bănci pentru a analiza posibilitățile de integrare și achiziție au continuat, susține cotidianul financiar italian MF, fără a preciza care este sursa informațiilor sale. UniCredit l-a mandatat pe Daniel Bouton, fost director general la Societe Generale care în prezent lucrează la Rothschild & Co., pentru a studia proiectul de integrare cu banca franceză având în vedere natura 'delicată' a discuțiilor, susține MF. La rândul său, Societe Generale a angajat banca JPMorgan Chase & Co, susține cotidianul financiar.

Imediat acțiunile ambelor bănci au crescut, titlurile UniCredit înregistrând un avans de 1,3% la bursa de la Milano în timp ce titlurile Societe Generale au crescut cu 1,5% la bursa de la Paris, scrie Agerpres.

Credit Suisse a blocat active de 5 miliarde de dolari ca urmare a sancțiunilor americane impuse Rusiei CITEȘTE ȘI Credit Suisse a blocat active de 5 miliarde de dolari ca urmare a sancțiunilor americane impuse Rusiei

Grupul francez Societe Generale deține 60.2% din capitalul BRD, a treia bancă din România după valoarea activelor. BRD este listată la Bursa de Valori București.

RD-Groupe Societe Generale a înregistrat anul trecut un profit net de 1,415 miliarde lei (310 milioane euro), în creștere cu 85,3% față de anul anterior, pe baza veniturilor solide din activitatea de bază și a costului de risc pozitiv, potrivit datelor publicate de bancă.

Grupul italian UniCredit con­tro­lează a cincea mare bancă din România în funcție de active, iar pentru 2017 a anunțat o majorare a profitului net pe piața locală de 20%, până la 88 mil. eu­ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
societe generale