Acțiunile Virgin Galactic au scăzut cu peste 10% după ce Richard Branson a exclus investiții suplimentare în companie

Acțiunile Virgin Galactic au scăzut cu peste 10% după ce Richard Branson a exclus investiții suplimentare în companie
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 dec 2023

Acțiunile Virgin Galactic au scăzut luni cu peste 10%, după ce miliardarul britanic Richard Branson a exclus efectuarea unor investiții suplimentare în companie, transmite CNBC.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Într-un interviu pentru Financial Times publicat duminică, Branson a spus că imperiul său de afaceri în expansiune nu mai are ”cele mai adânci buzunare”, ca urmare a pandemiei de Covid-19, adăugând că Virgin Galactic ar trebui să aibă ”fonduri suficiente pentru a-și face treaba pe cont propriu.”, scrie News.ro

FOTO Toyota a prezentat în Europa cele mai noi concepte electrice CITEȘTE ȘI FOTO Toyota a prezentat în Europa cele mai noi concepte electrice

Acțiunile Virgin Galactic au scăzut cu aproximativ 12,5% în urma informației.

Compania, fondată de Branson în 2004, a anunțat luna trecută reducerea locurilor de muncă și suspendarea zborurilor comerciale pentru 18 luni, până la jumătatea anului 2024.

Reducerea costurilor face parte dintr-un plan de economisire a banilor pentru a dezvolta o navă spațială mai mare, numită Delta, care își propune să ducă pasagerii dincolo de marginea spațiului.

Grupul a estimat că finanțarea actuală va fi suficientă până în 2026, când Delta este programată să intre în funcțiune.

Virgin Investments rămâne al doilea cel mai mare acționar al Virgin Galactic, conform datelor LSEG, cu o deținere de 7,69%, sub cea de 8,43% a State Street Global Advisors.

viewscnt
Afla mai multe despre
virgin galactic
actiuni