Analiștii se așteaptă ca monedele statelor din CEE să se aprecieze, excepția este leul românesc

Analiștii se așteaptă ca monedele statelor din CEE să se aprecieze, excepția este leul românesc
scris 6 sep 2018

Perspectiva înăspririi politicii monetare în zona euro ar putea ajuta forintul ungar și zlotul polonez să se aprecieze anul următor până la nivelul pe care îl înregistraseră la finele lui 2017, în timp ce coroana cehă ar putea chiar depăși acest nivel, potrivit unui sondaj derulat zilele trecute de Reuters în rândul a 35 de analiști.

În schimb, leul românesc este de așteptat să se deprecieze cu un procent în următoarele 12 luni, până la nivelul de 4,685 lei pentru un euro. Potrivit economistului șef pentru CEE de la Generali Investments, Radomir Jac, leul a înregistrat performanțe superioare altor monede din regiune în acest an, scrie Agerpres.

ING a soluționat în Olanda un dosar de spălare de bani pentru 775 milioane de euro CITEȘTE ȘI ING a soluționat în Olanda un dosar de spălare de bani pentru 775 milioane de euro

Moneda românească s-a apreciat cu un procent în raport cu moneda euro după 2017, pe măsură ce Banca Națională a României a început să majoreze dobânzile în acest an pentru a contracara cea mai mare rată anuală a inflației din regiune, 5,4% la mijlocul lui 2018.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
leu
zona euro