Perspectiva înăspririi politicii monetare în zona euro ar putea ajuta forintul ungar și zlotul polonez să se aprecieze anul următor până la nivelul pe care îl înregistraseră la finele lui 2017, în timp ce coroana cehă ar putea chiar depăși acest nivel, potrivit unui sondaj derulat zilele trecute de Reuters în rândul a 35 de analiști.
În schimb, leul românesc este de așteptat să se deprecieze cu un procent în următoarele 12 luni, până la nivelul de 4,685 lei pentru un euro. Potrivit economistului șef pentru CEE de la Generali Investments, Radomir Jac, leul a înregistrat performanțe superioare altor monede din regiune în acest an, scrie Agerpres.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Moneda românească s-a apreciat cu un procent în raport cu moneda euro după 2017, pe măsură ce Banca Națională a României a început să majoreze dobânzile în acest an pentru a contracara cea mai mare rată anuală a inflației din regiune, 5,4% la mijlocul lui 2018.