ASF confirmă Profit.ro: DallBogg poate vinde RCA în România. Bulgarii vor veni cu prețuri sub medie

ASF confirmă Profit.ro: DallBogg poate vinde RCA în România. Bulgarii vor veni cu prețuri sub medie
Şerban Buşcu
Şerban Buşcu
scris 27 feb 2017

Autoritatea de Supraveghere Financiară anunță că, din data de 22 februarie, societatea bulgărească Dallbogg este autorizată să vândă asigurări RCA șoferilor din România. Anunțul vine să confirme informațiile publicate de Profit.ro în mai multe rânduri, prima dată în urmă cu mai mult de un an. Sursele Profit.ro spun că activitatea propriu-zisă de subscriere va începe după ridicarea plafonului pentru RCA, pe 19 mai. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

DallBogg este o companie de asigurări deținută de mai mulți cetățeni bulgari cu reședința în Elveția. Reprezentanții societății au ajuns la o înțelegere cu membrii nou-înființatului Patronat al Brokerilor de Asigurare din România (PRBAR) în ceea ce privește vânzarea de polițe RCA și a bătut palma și cu unul dintre cei mai importanți specialiști în constatarea și administrarea dosarelor de daună, Păvălașcu Risk Consultants, reprezentantul în România al Crawford, lider mondial în regularizarea daunelor din asigurări.

Societatea din Bulgaria, intrată relativ recent în afacerile cu polițe RCA și specializată în trecut pe afaceri în zona medicală, încearcă încă de la jumătatea anului trecut să obțină avizul ASF pentru a vinde RCA în România.

Așa cum a mai arătat Profit.ro, societatea este prezentă deja în România prin asigurările vândute românilor care au ales să își înmatriculeze mașinile în Bulgaria pentru a evita taxa de mediu.

EXCLUSIV City Insurance, cel mai mare vânzător de RCA, vândut în 3-6 luni. Pentru România au fost pregătite produse de asigurare consacrate în Germania CITEȘTE ȘI EXCLUSIV City Insurance, cel mai mare vânzător de RCA, vândut în 3-6 luni. Pentru România au fost pregătite produse de asigurare consacrate în Germania

În această afacere, DallBogg este reprezentată, din postura de corespondent de Recrex, de o firmă din Suceava specializată în regularizarea daunelor. Relațiile dintre bulgari și firma din România s-au răcit în ultima perioadă.

Imaginea firmei în piața de asigurări din România nu este una foarte bună, având în vedere că pe rolul instanțelor există mai multe dosare, unele implicând victime, în care DallBogg i se cere plata unor daune semnificative. Mai mult, spun specialiști consultați de Profit.ro, DallBogg ar avea unele probleme inclusiv la nivelul Consiliului Birourilor,organizație care aduna toate Birourile Carte Verde din lume. Cu alte cuvinte, în ceea ce privește plățile transfrontaliere, urmare a accidentelor provocate in anumite țări de șoferi cu mașini înmatriculate în alte țări, DallBogg nu ar avea un comportament corect de plată.

Totuși, bulgarii au demonstrat că au avut un comportament normal în ceea ce privește plata daunelor în Bulgaria și Grecia, țări în care își desfășoară cu precădere afacerile.

De exemplu, la Banca Națională a Greciei, instituție care are ca atribuție și supravegherea pieței asigurărilor, nu au înregistrat nicio reclamație, după cum se pare că au demonstrat cu acte bulgarii.

Până la începutul verii, firma din Bulgaria va subscrie deja pe piața din România. De altfel, este și un moment prielnic pentru ei, având în vedere că nimeni nu poate răspunde la întrebarea "ce se va întâmpla cu prețurile RCA după expirarea perioadei de plafonare?"

Concurență pe piața RCA. Bulgarii vor veni cu prețuri sub media din România. Cheia este la regularizatorul de daune

DallBogg a ajuns deja la un acord cu Patronatul Român al Brokerilor de Asigurări din România(PRBAR), ai cărui reprezentanți ar urma să îi vândă polițe emise în România. De altfel, Viorel Vasile, președintele PRBAR a fost prezent, alături de reprezentanții bulgarilor, și la discuțiile cu ASF.

EXCLUSIV În locul timbrului de mediu, Guvernul pregătește o taxă auto de intrare în orașe, cu stickere colorate CITEȘTE ȘI EXCLUSIV În locul timbrului de mediu, Guvernul pregătește o taxă auto de intrare în orașe, cu stickere colorate

“O firmă nouă pe piața RCA nu poate reprezenta decât o veste bună într-o țară care, din păcate, a avut nevoie de plafonarea tarifelor prin lege pentru a menține prețurile într-o limită suportabilă. Polițele DallBogg, vor fi subscrise prin intermediul membrilor PRBAR. Concurența este singura șansă ca prețurile RCA să se mențină la un nivel decent și după expirarea perioadei de plafonare”, spune Viorel Vasile, președintele PRBAR.

Pe de altă parte, un element cheie pentru aprobarea solicitărilor DallBog l-a reprezentat garanția faptului că firma din Bulgaria va și achita daunele către păgubiți. Această garanție a venit de la Păvălașcu Risk Consultants(PRC), unul dintre cei mai importanți loss adjusteri din România și reprezentanții celei mai mari companii de profil din lume, Crawford.

Una dintre condițiile importante impuse de PRC este ca DallBogg să accepte ca întregul proces de constatare și avizare a daunelor să fie susținut de loss adjuster, mai spun sursele Profit.ro.

Venirea unui nou jucător pe piața locală a RCA, în condițiile în care își va și respecta obligațiile privind plata daunelor, reprezintă una dintre puținele soluții pentru limitarea prețurilor RCA la niveluri sustenabile pentru șoferi, în condițiile în care, după 19 mai, plafonarea tarifelor nu va mai fi val

viewscnt
Afla mai multe despre
dallbogg
rca