Asirom vrea să rămână lângă diplomați. Polițe și de 80.000 de euro/persoană

Asirom vrea să rămână lângă diplomați. Polițe și de 80.000 de euro/persoană
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 6 feb 2018

Asirom VIG a depus singura ofertă în cadrul licitației pentru furnizarea de servicii de asigurări de viață pentru personalul Ministerul Afacerilor Externe aflat în misiune permanentă sau temporară în Irak, Liban, Iordania, Pakistan, Afganistan, Palestina, Iran și Libia, contractul fiind estimat pentru 505.890 lei (aproape 110.000 de euro).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Polița va avea o durată de doi ani și va acoperi 68 de persoane, potrivit datelor din caietul de sarcini al licitației.

În prezent, serviciile de asigurare sunt furnizate tot de Asirom VIG, care a câștigat o licitație la începutul anului 2016. Asigurătorul a încasat suma de 460.530 lei.

City Insurance vrea 20 milioane de euro la capital pentru a respecta viitoarele cerințe de lichiditate CITEȘTE ȘI City Insurance vrea 20 milioane de euro la capital pentru a respecta viitoarele cerințe de lichiditate

Polițele sunt pentru personalul MAE din ambasadele României la Bagdad (17 persoane), Beirut (11 persoane), Islamabad (9 persoane), Kabul (4 persoane), Teheran (11 persoane), Tripoli (2 persoane), Damasc (13 persoane) și Oficiul de Reprezentare a României la Ramallah - Palestina (1 persoană), conform datelor din caietul de sarcini.

Suma asigurată pentru riscul de deces al personalului MAE este de cel puțin 80.000 de euro/persoană, potrivit datelor din caietul de sarcini.

În cazul riscului de invaliditate de gradul I și II, polița de asigurare va fi de minimum 60.000 de euro, iar pentru invaliditate de gradul III de cel puțin 40.000 euro.

Cinci asigurători se bat pe contul CASCO al BNR CITEȘTE ȘI Cinci asigurători se bat pe contul CASCO al BNR

Totodată, limita de răspundere va fi de 60.000 de euro pentru riscul de îmbolnăvire, pe timpul și din cauza activităților din minisiune, care au ca rezultat mutilări sau defecte fizice ireversibile ori vătămări corporale/afecțiuni ce pot fi stabilite în mod obiectiv.

Asigurătorul va acoperi și cheltuielile cu repatrierea în cuantum de până la 14.000 euro, dacă se face dovada acestora.

Asirom este parte a grupului Vienna Insurance Group (Austria), care mai deține pe piața românească Omniasig și BCR Asigurări de Viață.

viewscnt
Afla mai multe despre
asirom
licitatie
oferta
asigurari viata
mae
personal
ambasade
misiuni