Capitala și județul Ilfov, regiunea de dezvoltare cu cele mai multe locuințe protejate printr-o asigurare facultativă

Capitala și județul Ilfov, regiunea de dezvoltare cu cele mai multe locuințe protejate printr-o asigurare facultativă
scris 16 feb 2024

Regiunea de dezvoltare formată din municipiul București și din județul Ilfov conducea, în primul semestru al anului trecut, în clasamentul regiunilor cu cele mai multe locuințe protejate printr-o asigurare facultativă, conform unui comunicat al Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit comunicatului, aproape 2 din 5 locuințe din acest areal erau asigurate, adică 28% din total, cu 7 puncte procentuale mai mult față de aceeași perioadă a anului 2022, scrie Agerpres.

DOCUMENT La cât a fost evaluat patrimoniul Euroins, fost lider al pieței RCA. Datoriile - prezentate ca însumând 5 miliarde de lei CITEȘTE ȘI DOCUMENT La cât a fost evaluat patrimoniul Euroins, fost lider al pieței RCA. Datoriile - prezentate ca însumând 5 miliarde de lei

Pe locul secund în acest top se află Regiunea Vest, cu un grad de cuprindere în asigurare de 19%, urmată de Regiunile Centru și Nord-Vest (16%), Sud-Est (14%), Nord-Est și Sud (11%) și Sud-Vest (9%).

La nivelul întregii țări, doar 17% dintre locuințe sunt protejate de o asigurare facultativă, ceea ce înseamnă că 4 din 5 locuințe rămân în continuare neprotejate în fața incendiilor, exploziilor, a avariilor produse instalațiilor interioare ale clădirii, precum și în cazul altor evenimente care pot afecta negativ viața și bugetul unei familii.

"Cutremurele de anul trecut, dar și incendiile sau exploziile produse în țara noastră au arătat, încă o dată, că încheierea unei asigurări de locuință este esențială, fie că vorbim despre protecția împotriva dezastrelor naturale sau a altor fenomene neprevăzute, precum incendii și explozii. O asigurare ne poate ajuta să trecem mai ușor peste aceste momente și situații nefericite", a declarat președinte și director general al UNSAR, Alexandru Ciuncan.

În România, asigurările facultative se pot încheia doar pentru acele locuințe care sunt deja protejate printr-o poliță obligatorie PAD. Polițele facultative oferă un nivel de protecție extins, la valoarea reală a clădirii și/sau a bunurilor deținute, putând acoperi o serie de fenomene naturale, dar și alte tipuri de riscuri precum: cutremur, inundații, alunecări de teren, incendiu, explozie, căderi de corpuri, inundații produse de avarii ale instalațiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, defecțiuni ale centralei termice, daune ale bunurilor electronice/electrocasnice etc. De asemenea, o asigurare facultativă poate fi personalizată prin clauze speciale dedicate, în funcție de specificul fiecărei locuințe și de nevoile individuale ale clienților. De exemplu, se pot acoperi inclusiv prejudiciile produse vecinilor.

"În condițiile în care, în prezent, doar 1 din 5 locuințe din România este protejată împotriva dezastrelor naturale, față de mai mult de 3 din 5 locuințe asigurate la nivel european - este cu atât mai important să ne informăm cât mai bine pentru a fi #sigurACASÂ alături de cei dragi", a precizat Alina Bărbulescu, specialist Asigurări Bunuri & Proprietăți în cadrul UNSAR.

DOCUMENT Amenzi de 5 ori mai mari pentru cei care circulă fără RCA, vânzarea în rate și franșiză CITEȘTE ȘI DOCUMENT Amenzi de 5 ori mai mari pentru cei care circulă fără RCA, vânzarea în rate și franșiză

Înființată în 1994, UNSAR - Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România reprezintă 22 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de peste 90% din piața locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea și reprezentarea intereselor asigurătorilor și reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activității de asigurări în România și a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern și internațional.

Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federației Asigurătorilor și Reasigurătorilor Europeni - Insurance Europe. Asigurările reprezintă un sector - cheie al economiei românești, contribuind la dezvoltarea acesteia. Asigurătorii Membri ai UNSAR plătesc despăgubiri de circa 1,8 miliarde euro pe an, ceea ce înseamnă 5 milioane euro în fiecare zi calendaristică.

viewscnt
Afla mai multe despre
unsar
asigurare