CONFIRMARE Tranzacție - Safety Broker a achiziționat portofoliul Globasig

CONFIRMARE Tranzacție - Safety Broker a achiziționat portofoliul Globasig

Antonio Babeti, Globasig Broker

Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2024

Safety Broker, liderul pieței de profil, a preluat portofoliul Globasig, locul 13 în clasament, cu o cotă de 1,37% la finele lunii iunie, companie controlată indirect de Antonio Babeti, prin GBK New Concept,  tranzacția, anunțată anterior de Profit.ro, fiind avizată de Consiliul Concurenței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Recent, Profit.ro a anunțat că Safety Broker a cumpărat Insia Broker București, Orizont Broker Cluj-Napoca și Star Broker Sibiu. La vremea respectivă, șeful Safety Broker a afirmat că pregătește și alte achiziții.

Safety Broker a intermediat prime de asigurare de 629,7 milioane de lei în intervalul ianuarie - iunie 2023, cu 13% mai mult față de perioada similară a anului precedent, spune Viorel Vasile, fondatorul companiei.

EXCLUSIV Tranzacție - OTTO Broker integrează portofoliul Sirius Broker, la doi ani după o mișcare similară CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție - OTTO Broker integrează portofoliul Sirius Broker, la doi ani după o mișcare similară

"Cifrele noastre sunt bune în prima jumătate a anului, am crescut organic și prin preluări cu două cifre. Am preluat portofoliile a trei brokeri, Insia Broker București și Orizont Broker Cluj-Napoca în luna martie și Star Broker Sibiu trei luni mai târziu. Ultimul trimestru va aduce alte achiziții. Vrem să ajungem la o cotă de 20% din piața de brokeraj în asigurări în următorii trei ani", a spus Vasile la un eveniment desfășurat în luna septembrie.

Safety Broker este deținută de compania poloneză Unilink, principal jucător pe piața de asigurări din Polonia, cu o participație de 80%. Viorel Vasile controlează prin Safet Credit un pachet de acțiuni reprezentând 15% din capitalul social, iar restul de 5% este în posesia lui Robert Niță, director juridic.

Cel mai mare producător turc de echipamente telecom a intrat în România CITEȘTE ȘI Cel mai mare producător turc de echipamente telecom a intrat în România

În 2022, veniturile brokerului din activitatea de intermediere au atins 166,13 milioane de lei, de la 149,93 milioane de lei în 2021, iar profitul net a însumat 8,64 milioane de lei, comparativ cu 11,5 milioane de lei în urmă cu un an.

Unilink Polonia este controlată de compania americană Acrisure, cu venituri anuale de peste 4 miliarde dolari, numărul 8 mondial. Mai multe detalii AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
safety broker
cota
achizitii
globasig