Două companii din cadrul grupului Allianz România își mută sediul

Două companii din cadrul grupului Allianz România își mută sediul

Tower 3

scris 29 iul 2019

Două companii din cadrul grupului Allianz din România, Allianz Services și Allianz Partners, își vor muta sediul într-o clădire de birouri clasa A din nordul Bucureștiului, începând cu 2020, închiriind împreună 9.200 metri pătrați în Tower 3 din Globalworth Campus.

Prima fază a proiectului Globalworth Campus a reprezentat construcția cladirilor Tower 1 și Tower 2 cu o suprafață totală de circa 57.000 metri pătrați. Faza a doua, construcția clădirii Tower 3, a început în primul semestru al anului trecut și va fi livrată la sfârșitul anului 2019, când va fi finalizat și centrul de conferințe. Turnul va avea o suprafață totală închiriabilă de aproximativ 35.000 de metri pătrați de spații de birouri de Clasa A, 14 etaje supraterane și 2 etaje subterane.

Allianz-Țiriac, locul doi la finele anului 2018, a avut anul trecut o cotă pe piața asigurărilor generale și de viață a fost de 12,99%, rezultat care, raportat la un volum al subscrierilor de 10,14 miliarde de lei aferent industriei, înseamnă venituri de 1,317 miliarde de lei.

Leul românesc, cea mai slabă performanță din Europa Centrală și de Est CITEȘTE ȘI Leul românesc, cea mai slabă performanță din Europa Centrală și de Est

În 2008, Allianz-Țiriac a subscris din asigurări generale un volum de prime de 1,278 miliarde de lei, din care polițele RCA au contribuit cu 197,53 milioane de lei, iar CASCO cu 786,95 milioane de lei. Cele două segmente de business cumulau o cotă de 76,98% din totalul subscrierilor din asigurări generale. Dacă includem în baza de raportare și asigurările de viață, polițele auto aveau o cotă de 71,1% în business-ul total al companiei.

Allianz-Țiriac a obținut cel mai mare profit net pe piața asigurărilor în 2018, cu un rezultat de 134,5 milioane de lei, de la 161,17 milioane de lei în anul precedent, pe fondul amenzii primite la finele anului trecut de la Consiliul Concurenței.

În primele trei luni ale acestui an, compania a consemnat un avans al subscrierilor din asigurări generale și de viață de 2%. Defalcat, asigurările generale au urcat cu 3%, în timp ce polițele de viață au scăzut cu 5%. Profitul operațional consolidat din activitatea de asigurări s-a diminuat cu peste 8%, urmare a creșterii daunalității în zona auto. Allianz-Țiriac nu a raportat cifrele absolute privind subscrierile și profitul.

Allianz-Țiriac Asigurări are un capital social de 99,4 milioane de lei, acționarii principali fiind grupul german Allianz - 52,16% și Vesanio Trading Limited (Cipru) - 44,48%, companie deținută de omul de afaceri Ion Țiriac. Restul titlurilor sunt deținute de două persoane fizice, printre care și Cristian Constantinescu, fost CEO al companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
horia ungur
allianz-țiriac