ERGO preia Credit Europe Asigurări, tranzacție estimată la 7-8 mil. euro

ERGO preia Credit Europe Asigurări, tranzacție estimată la 7-8 mil. euro
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 9 dec 2015

Grupul financiar german ERGO, controlat de reasigurătorul Munich Re, va prelua Credit Europe Asigurări, companie cu subscrieri de 42,3 milioane de lei (9,3 milioane de euro) în 2014, deținută de grupul financiar turc FIBA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Reprezentanții celor două companii au ajuns miercuri la o înțelegere privind preluarea societății. Aceasta tranzacție va fi finalizată după obținerea aprobărilor legale din partea organismelor de reglementare relevante pentru astfel de tranzacții”, se spune într-un comunicat al Ergo Asigurări de Viață, remis Profit.ro.

Valoarea tranzacției nu a fost data publicității, dar surse din piață au estimat pentru Profit.ro că transferul se situează între 7 și 8 milioane de euro.

Toate polițele de asigurare vor rămâne în vigoare și vor fi preluate cu toate drepturile și obligațiile sub brandul ERGO fără nicio modificare, se mai spune în comunicat.

Extinderea operațiunilor ERGO din România și pe segmentul asigurărilor generale va spori competiția și transmite un mesaj de încredere unei piețe care, spun mai mulți resprezentanți ai industriei contactați de Profit.ro, stagnează în jurul valorii de două miliarde de euro, în ciuda potențialului, și a generat pierderi în ultimii aproape 10 ani.

În plus, ERGO a preluat un asigurător neimplicat în contracte cu statul sau cu clienți volatili.

“Această tranzacție este un semnal de creștere al angajamentului ERGO în sectorul financiar din România, precum și față de clienți și parteneri de distribuție deopotrivă. Expertiza conjugată a celor două organizații locale ne permite să oferim un portofoliu extins de produse și servicii de calitate superioară în segmentele de asigurări generale și de viață pentru clienții și partenerii noștri”, a arătat șeful ERGO Asigurări de Viață, Mihai Popescu.

După preluare, Credit Europe Asigurări va intra într-un proces de rebranding și va aborda și segmentul asigurărilor RCA.

“Bugetul de investiții pentru următorii ani nu a fost stabilit, dar cu siguranță va fi de ordinul milioanelor de euro”, au declarat, pentru Profit.ro, surse apropiate tranzacției.

Cu un capital social de 13,2 milioane de lei, societatea este deținută de Credit Europe Group NV (Olanda) - 99.9785% și Ekiz Ozkan - 0,0215% (președintele Consiliului de administrație al companiei).

Credit Europe Group este parte a FIBA Group.

Anul trecut, subscrierile din asigurări generale ale Credit Europe au crescut cu 5,2%, la 42,3 milioane de lei, și a trecut pe pierdere, care a atins 1,25 milioane de lei, de la un profit net de 1,23 milioane de lei în 2013.

Ca pondere, conform raportului anual al asigurătorului, primele trei linii de business au fost, în 2014, polițele auto facultative CASCO - 38%, urmate de asigurările pentru bunuri și locuințe (property) – 30%, asigurările de accidente de persoane și asistență medicală în străinătate – 20% și de risc financiar - 6%.

Cu un volum de prime subscrise de 18,2 miliarde de euro în 2014, ERGO este unul dintre cele mai importante grupuri europene de asigurări.

ERGO este parte a Munich Re, este cel mai mare reasigurător și administrator de riscuri la nivel mondial.

ERGO Asigurări de Viață și-a început activitatea în 2010 și, potrivit estimărilor companiei, va încheia acest an cu subscrieri de 10 milioane de euro și rezultat operațional pozitiv.

În 2013, compania a consemnat o pierdere de 4,92 milioane de lei, la subscrieri de 30,58 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ergo
credit europe
asigurari
tranzactie