Euroins România în S1: subscrierile au revenit pe plus, după declinul din T1

Euroins România în S1: subscrierile au revenit pe plus, după declinul din T1
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 3 sep 2021

Euroins România, unul dintre primii trei asigurători locali, a consemnat în primul semestru al acestui an un nivel al veniturilor din subscrieri de 289 milioane de leva, în urcare cu 7% față de iunie 2020, potrivit datelor grupului bulgar Eurohold analizate de Profit.ro. Raportat la cursul mediu al monedei naționale a Bulgariei, subscrierile asigurătorului român au atins 726 milioane de lei în S1 2021, de la 664,9 milioane de lei în urmă cu un an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Datele companiei arată că polițele RCA reprezintă 96% din subscrierile Euroins România, cifra fiind neschimbată față de T1 2021.

În primul trimestru al anului, subscrierile Euroins România au scăzut cu 2,1%, la 143 milioane de leva.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Euroins a fost înființată în 1994 sub denumirea Asitrans și practică doar asigurări generale.

Din 2007, asigurătorul român este controlat de Euroins Insurance Group PLC – 98,5%. Capitalul social se ridică la 532,82 milioane de lei.

Asigurătorul are peste 1,8 milioane de clienți activi, o rețea de 48 de agenții, mai mult de 500 de angajați și un portofoliu de peste 60 de produse de asigurare.

În 2020, compania a subscris prime de 1,31 miliarde de lei, în creștere cu 2,15% față de nivelul anului precedent.

Pierderea asigurătorului a urcat de la 43,6 milioane de lei la finele anului 2019, la 223,16 milioane de lei la finele anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
euroins
subscrieri