EXCLUSIV Grupul austriac Grawe întrerupe în România colaborarea cu peste 60 de brokeri. "Măsură pe care am încercat să o evităm timp de aproape doi ani."

EXCLUSIV Grupul austriac Grawe întrerupe în România colaborarea cu peste 60 de brokeri. "Măsură pe care am încercat să o evităm timp de aproape doi ani."
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 10 mai 2023

Grawe România, locul 6 în piața asigurărilor RCA la finele anului trecut, a notificat peste 60 de brokeri că va întrerupe colaborarea începând cu luna iulie, motivul fiind că vânzările acestora, care se concentrau exclusiv pe zona RCA, afectau atingerea obiectivului de echilibrare a portofoliului de polițe al companiei și reducere a ponderii RCA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

"Conform strategiei companiei, începând cu luna iulie 2021, Grawe Romania Asigurare a demarat acțiuni ciclice de echilibrare a portofoliului, încurajând intermedierea polițelor facultative în vederea diminuării ponderii asigurărilor RCA în total portofoliu. Din păcate, nu am reușit să realizăm acest deziderat împreună, cel mai probabil din cauza diferențelor dintre strategiile celor două companii pe care le reprezentăm, și ne aflăm în situația de a lua măsuri în scopul atingerii obiectivelor strategice ale companiei.

Măsura pe care o anunțăm astăzi, pe care am încercat să o evităm timp de aproape doi ani, este aceea de a notifica unilateral, pentru încetare, contractul de intermediere", se arată într-un mesaj Grawe România transmis unui broker.

Contactat de Profit.ro, directorul general al Grawe România, Dragoș Călin, a afirmat că asigurătorul, prin decizia luată, urmărește sporirea calității portofoliului de polițe.

EXCLUSIV Brokerul de asigurări al Poștei Române a intrat în procedura insolvenței. În urmă cu 4 ani, Poșta a cerut insolvența propriului broker, dar instanța a respins cererea. \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Brokerul de asigurări al Poștei Române a intrat în procedura insolvenței. În urmă cu 4 ani, Poșta a cerut insolvența propriului broker, dar instanța a respins cererea. "Reactivarea brokerului nu a fost o prioritate pentru companie!"

"Ne aflăm de peste doi ani într-un proces de îmbunătățire a calității portofoliului din punct de vedere al mixului de produse de asigurare. Brokerii ale căror contracte de intermediere le notificam sunt cei care ne aduc numai o parte a businessului.

Strategia companiei, similară cu cea la nivel de grup, nu presupune a lucra cu toți intermediarii din piața de asigurări, ci ne dorim permanent să construim parteneriate de calitate care să aducă pe termen lung un rezultat pozitiv pentru client, pentru intermediar și pentru companie. Astfel, reducem riscul de concentrare a businessului pe un singur produs și punem mai mult în valoare serviciile pe care dorim să le oferim clienților", a afirmat Călin.

EXCLUSIV Brokerul de asigurări al Poștei Române a intrat în procedura insolvenței. În urmă cu 4 ani, Poșta a cerut insolvența propriului broker, dar instanța a respins cererea. \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Brokerul de asigurări al Poștei Române a intrat în procedura insolvenței. În urmă cu 4 ani, Poșta a cerut insolvența propriului broker, dar instanța a respins cererea. "Reactivarea brokerului nu a fost o prioritate pentru companie!"

Grawe Romania a primit autorizarea RCA în vara anului 2016 (detalii AICI) și, în perioada 2017 - 2022, cota companiei pe acest segment de piață a urcat de la 0,13% la 5,9%, respectiv de pe locul 9 pe locul 6 în ierarhia de profil.

În 2022, portofoliul companiei pe segmentul RCA s-a dublat, la 467,42 milioane de lei, și a avut ca efect creșterea necesarului de capital. În acest sens, asigurătorul a realizat în cursul anului trecut două infuzii de capital în sumă totală de aproape 50 milioane de lei. Detalii AICI.

ULTIMA ORĂ Cererea Euroins de suspendare a deciziei ASF privind revocarea licenței și constatarea stării de insolvență - respinsă CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Cererea Euroins de suspendare a deciziei ASF privind revocarea licenței și constatarea stării de insolvență - respinsă

Ultimii 10 ani au adus ieșirea mai multor jucători importanți de pe segmentul RCA, unii în urma insolvenței - Astra Asigurări, Carpatica Asig și City Insurance, alții în urma unor decizii comerciale - UNIQA Asigurări și ABC Asigurări. În acest context, asigurătorii rămași pe piața RCA s-au confruntat cu creșterea numărului de clienți și, implicit, avansul veniturilor. Ieșirea City Insurance a condus la dublarea tarifelor RCA. Detalii AICI.

Executivul a decis, în luna aprilie a acestui an, plafonarea tarifelor practicate de asigurătorii RCA la nivelul din data de 28 februarie 2023, scopul măsurii fiind diminuarea impactului negativ al retragerii autorizației de funcționare a Euroins România, liderul pieței RCA. Detalii AICI.

Primul an de la falimentul City Insurance pentru CITR. Care sunt punctele comune între marile falimente din domeniul asigurărilor din ultimii ani CITEȘTE ȘI Primul an de la falimentul City Insurance pentru CITR. Care sunt punctele comune între marile falimente din domeniul asigurărilor din ultimii ani

Anul trecut, Grawe România a subscrise prime din asigurări generale și de viață în sumă totală de 536,4 milioane de lei, de la 293,7 milioane de lei în 2021 și 184,43 milioane de lei în 2020.

Pe segmentul asigurărilor generale, subscrierile au înregistrat prime brute de 485,1 milioane de lei, comparativ cu 244,86 milioane de lei în 2021 și 138,59 milioane de lei în 2020.

Grupul austriac Grawe este prezent pe piața de asigurări din România din anul 2000, subsidiara locală practicând asigurări generale și de viață.

viewscnt
Afla mai multe despre
grawe romania
rca
brokeri