O nouă capitalizare la Grawe România, pe fondul creșterii subscrierilor RCA

O nouă capitalizare la Grawe România, pe fondul creșterii subscrierilor RCA
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 9 iun 2022

Grawe România, subsidiara locală a grupului austriac de asigurări Grawe, a fost capitalizată cu 19,4 milioane de lei, la 120,4 milioane de lei, fondurile urmând să fie utilizate pentru activitatea de subscriere pe segmentul asigurărilor generale. Anterior, compania a mai realizat o infuzie de 30 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Anul trecut, primele subscrise din asigurări generale și de viață au totalizat 293,66 milioane de lei, de la 184,43 milioane de lei în 2020, potrivit datelor companiei.

"Din veniturile totale din prime înregistrate la nivelul întregii activități, 83,4% revin activității privind asigurările generale, iar 16,6% activității privind asigurările de viata. În timp ce în asigurările de viață nivelul veniturilor din prime este stabil, în segmentul non-viață a fost înregistrată o creștere semnificativă. Segmentul asigurărilor generale este influențat de asigurările de răspundere civilă auto (RCA), iar ultimul trimestru al anului 2021 a fost marcat de declanșarea procedurii de faliment a liderului de piață City Insurance. Astfel, veniturile din prime brute subscrise au crescut foarte mult în ultimul trimestru al anului, acesta punând amprenta creșterii de 77% a veniturilor în anul 2021 față de anul 2020. Veniturile totale din prime la nivelul întregii activități reflectă o creștere de 59% față de anul precedent", se arată în raportul anual al companiei.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare

Pe segmentul asigurărilor generale, subscrierile au înregistrat prime brute subscrise de 244,859 milioane de lei (138,592 milioane de lei in 2020).

"Creșterea primelor subscrise și a numărului de contracte din categoria asigurărilor generale se datorează în principal creșterii vânzărilor de asigurări RCA, care au atins venituri de 232,171 milioane de lei (131,799 milioane de lei în 2020), plus CASCO - 6,05 milioane de lei (2,58 milioane de lei în 2020)", potrivit documentului.

Grupul austriac Grawe este prezent pe piața de asigurări din România din anul 2000, subsidiara locală practicând asigurări generale și de viață.

viewscnt
Afla mai multe despre
grawe romania
capital
majorare