EXCLUSIV Transformări fără precedent pe piața asigurărilor. Jucători noi și primul RCA de nișă din istorie

EXCLUSIV Transformări fără precedent pe piața asigurărilor. Jucători noi și primul RCA de nișă din istorie
Şerban Buşcu
Şerban Buşcu
scris 30 ian 2017

Elvețiano-bulgarii de la DallBogg, despre care Profit.ro a scris în premieră că sunt foarte aproape să intre pe piața RCA din România, nu sunt singurii interesați de piața locală. Autoritatea de Supraveghere Financiară a transmis Profit.ro, în exclusivitate, că are în analiză mai multe solicitări care “ vor fi făcute publice în momentul în care vor fi validate toate criteriile de acces pe piață”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Profit.ro a aflat că printre doritori se află și o firmă parte a unui grup irlandez, prezent deja în România printr-o companie specializată în leasing operațional. Este vorba de Leaseplan Insurance, parte din același grup cu LeasePlan România.

Irlandezii au toate șansele să devină prima firmă de asigurări din România care va vinde RCA de nișă. Concret, afacerile lor se vor limita la parcul LeasePlan România, adică în jur de 10.000 de mașini.

LeasePlan Insurance a găsit deja și un partener specializat în regularizări de daună care va lucra pentru ei dosarele din România.

Este același model utilizat și de bulgarii de la DallBogg și care va fi aplicat, cel mai probabil, și de alte firme care vor intra pe piața locală a asigurărilor în baza “pașaportului european”. Avanatajul major al acestei abordări este că nu presupune deschiderea unei sucursale sau angajarea de personal, costurile administrative fiind, astfel, mult mai mici decât cele ale unei firme locale supravegheate de ASF.

De altfel, loss adjuster-ul cu care vor lucra irlandezii este același pe care și-l doresc și cei de la DallBogg, Păvălașcu Risk Consultants(PRC), reprezentantul în România al Crawford.

Leasingul operațional, afacerea LeasePlan România, care este și unul dintre cele mai mari nume din domeniu, nu presupune un transfer de propritate a automobilului, ca în cazul leasingului financiar, ci este, în fapt, un tip de închiriere în cadrul căruia mașina rămâne a companiei. LeasePlan este specializată pe zona corporate oferind inclusiv servicii de administrare a flotelor pentru companii importante.

Piața asigurărilor din România a început să se deschidă mai ales de la începutul lui 2016, când ASF-ul condus de Mișu Negrițoiu a luat decizia de a elimina mai multe bariere de intrare. Cea mai importantă mutare în acest sens a fost eliminarea condiției ca firmele ce doresc licență de RCA să aibă cel puțin un specialist în daune în fiecare județ al României. 

Cel mai aproape de o intrare pe piața locală este firma bulgărească DallBogg, despre care Profit.ro a scris în premieră. Ea a bătut deja palma cu Patronatul Român al Brokerilor de Asigurare din România(PRBAR), cu care va semna și un protocol de colaborare și ai cărui membri vor distribui polițele emise de bulgari.

Venirea unor noi jucători pe piața locală a RCA, în condițiile în care își vor și respecta obligațiile privind plata daunelor, reprezintă una dintre puținele soluții pentru limitarea prețurilor RCA la niveluri sustenabile pentru șoferi, în condițiile în care, după 19 mai, plafonarea tarifelor nu va mai fi valabilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
rca
pret rca
rca nisa
asf
prbar