FOTO City Insurance, cu performanțe la vânzarea RCA, și-a ridicat un acționar la rangul de „Împărat RCA”

FOTO City Insurance, cu performanțe la vânzarea RCA, și-a ridicat un acționar la rangul de  „Împărat RCA”
scris 10 feb 2018

Într-o lume îngrijorată de dependența de asigurările auto, două firme performează în vânzările de RCA și ponderea acestora în totalul afacerilor pe care le administrează. Una este liderul pieței, City Insurance, companie care în urmă cu un an și jumătate și-a început ascensiunea.

Cel puțin unul din trei șoferi români are, astăzi, RCA la City Insurance, în țara cu cea mai mare frecvență a accidentelor rutiere.

Dar acesta este un motiv de îngrijorare doar pentru concurenții City, nu și pentru angajații de acolo, care își celebrează cu fast liderul informal.

De ziua sa,  Nicolae Mușat, acționar și fost director, a fost ridicat de angajații companiei la rang de "împărat" și reprezentat (foto) în costumul lui Napoleon, tronând asupra tuturor celorlalte firme din piața asigurărilor din România.

FOTO City Insurance, cu performanțe la vânzarea RCA, și-a ridicat un acționar la rangul de „Împărat RCA”


Fotografia obținută de Profit.ro arată că City Insurance nu pare să facă o tragedie din dependența de RCA (linie de asigurări care îi aduce 90% din venituri), ci dimpotrivă.

Datele ASF arată că, după primele nouă luni din 2017, City Insurance ocupa prima poziție din piață, cu o cotă de aproape 17%, la concurență cu Euroins.

Pe locul al treilea este Allianz Țiriac, prima companie cu nume la nivel internațional, cu un nivel mic de reclamații în ceea ce privește modul în care își despăgubește clienții și cu un portofoliu echilibrat al tipurilor de asigurări pe care le vinde. 

Paradoxal, City Insurance și-a pornit ascensiunea “imperială” în plin proces de redresare financiară, cu un deficit de capital de peste 30 de milioane  de euro. Nu au contat restricțiile impuse de ASF, care sugera firmei să nu vândă, în 2016, mai mult de 75% din primele brute subscrise pe RCA în anul anterior.

După un an 2017 fără precedent, City a încheiat pe poziția de lider și a început 2018 cu aprobarea unei majorări de capital de 20 de milioane de euro, care vine să completeze cele 50 de milioane de euro vărsate deja anul trecut de noul acționar majoritar, elvețianul Max Roesller.

viewscnt
Afla mai multe despre
city insurance
aniversare
musat