Leonardo Badea, ASF: Piața asigurărilor a crescut cu 4,5% în 2018 și a depășit 10 miliarde de lei

Leonardo Badea, ASF: Piața asigurărilor a crescut cu 4,5% în 2018 și a depășit 10 miliarde de lei
scris 5 feb 2019

Volumul primelor brute subscrise a crescut în 2018 cu 4,5%, comparativ cu anul anterior, depășind pragul de 10 miliarde de lei, potrivit datelor preliminare aferente anului trecut, prezentate de președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Leonardo Badea.

” Încep prin a menționa faptul ca avem o creștere a pieței asigurărilor cu 2,1% din punct de vedere al volumului de prime brute subscrise de către asigurătorii autorizați și reglementați de ASF în primele 9 luni ale anului 2018 față de aceeași perioadă a anului anterior până la o valoare de 7,47 miliarde lei, ceea ce în opinia noastră arată o îmbunătățire sustenabilă a sectorului de asigurări în România.Un prim set de date preliminare de care dispunem (neauditate și care mai pot suferi rectificări) la nivelul anului 2018 indică o creștere cu aproximativ 4,5% a volumului primelor brute subscrise comparativ cu anul anterior, depășind in anul 2018 pragul de 10 miliarde lei. Creșterile de peste 4% se remarcă atat pentru segmentul asigurărilor generale, cat și pentru asigurările de viață", a spus acesta, transmite Agerpres.

Concurența ridică amenzile. 2018 - locul II în topul celor mai mari amenzi. Firmele încep să furnizeze informații pentru a scăpa cu sancțiuni mai mici CITEȘTE ȘI Concurența ridică amenzile. 2018 - locul II în topul celor mai mari amenzi. Firmele încep să furnizeze informații pentru a scăpa cu sancțiuni mai mici

Deși segmentul asigurărilor generale (în special cele auto) rămâne principalul motor de creștere a pieței, se remarcă evoluția pozitivă pe care asigurările de viață din România au înregistrat-o în ultimii doi ani, în special aprecierea de 21% constatată în anul 2017 față de 2016. Aceste evoluții s-au observat și prin creșterea ponderii primelor brute subscrise pentru activitatea de asigurări de viață, de la 17%, în primele nouă luni ale anului 2016, la 21% în aceeași perioadă din ultimii doi ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
leonardo badea
asf
asigurari