Numărul locuințelor asigurate obligatoriu a crescut

Numărul locuințelor asigurate obligatoriu a crescut
scris 28 iun 2021

Numărul polițelor active de asigurare obligatorie a locuinței (PAD) a crescut în mai 2021 cu 3,89%, ajungând la aproximativ 1,81 milioane, comparativ cu 1,74 milioane de polițe PAD active la 31 mai 2020, conform statisticilor Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), societatea care emite acest tip de asigurări.

La 31 decembrie 2020 erau active 1,75 milioane de polițe, scrie Agerpres.

PRECEDENT Un șofer care nu avea asupra lui polița RCA și nu a putut s-o prezinte poliției la control nici în format electronic a scăpat de amendă. CITEȘTE ȘI PRECEDENT Un șofer care nu avea asupra lui polița RCA și nu a putut s-o prezinte poliției la control nici în format electronic a scăpat de amendă.

Potrivit PAID, la sfârșitul lunii mai, 75,2% dintre polițele active la nivel național erau încheiate în mediul urban și 24,8% în mediul rural, iar, în funcție de tipul de locuință, 94,8% din polițele PAD vizează locuințele de tip A (cele cu structura de rezistență din beton armat, metal sau lemn, cu pereții exteriori din piatră, cărămidă arsă sau materiale supuse unui tratament termic sau chimic) și 5,2% locuințele de tip B (cele cu pereții exterior din cărămidă nearsă sau material nesupus unui tratament termic sau chimic).

Pe regiuni, cele mai multe polițe active sunt în Transilvania (21,8% din total), București (20,1%) și Muntenia (18,51%), iar cele mai puține - în Maramureș (3,11% din totalul polițelor) și Bucovina (3,42%).

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației: Dacă am fi mers până la capăt cu această luptă împotriva plagiatelor, am fi decapitat toate instituțiile de forță ale României CITEȘTE ȘI Daniel Funeriu, fost ministru al Educației: Dacă am fi mers până la capăt cu această luptă împotriva plagiatelor, am fi decapitat toate instituțiile de forță ale României

PAID emite asigurările obligatorii pentru locuințe din iulie 2010. Obiectivul principal al PAID este cuprinderea în asigurare pentru cele trei riscuri de catastrofă naturală - cutremure, inundații și alunecări de teren - a tuturor locuințelor din România.

Polițele de asigurare obligatorie a locuințelor (PAD) costă 20 euro în cazul locuințelor tip A (suma maximă asigurată 20.000 euro) și 10 euro în cazul locuințelor tip B (suma asigurată fiind de 10.000 euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
paid
asigurare locuinte