O nouă capitalizare la Euroins România, după ce BERD a devenit acționarul companiei

O nouă capitalizare la Euroins România, după ce BERD a devenit acționarul companiei
scris 16 sep 2021

Acționarii Euroins România, al patrulea jucător pe piața asigurărilor la finele anului 2020, au aprobat o nouă majorare de capital în sumă de peste 120 de milioane de lei, fiind a trei operațiune realizată de companie în ultimele luni.

Operațiunea a fost anunțată de Profit.ro la începutul lunii august.

Înainte de această majorare de capital, cel mai recent audit arăta că Euroins România îndeplinește toți indicatorii financiari stabiliți de lege, cerința de capital de solvabilitate fiind de 118,5% și acoperirea cerinței de capital minim de 278,4%.

Pe lângă această majorare de capital, în zilele următoare, Euroins România va beneficia de o a patra majorare de capital după ce Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Eurohold, proprietarul Euroins Euroins Insurance Group, au semnat un acord prin care BERD preia un pachet minoritar de acțiuni.

Investiția BERD va fi de până la 30 de milioane de euro. De asemenea, Еurohold, proprietarul Euroins, va participa la procedura de majorare a capitalului cu o injecție suplimentară de capital de până la 12 milioane euro.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

”Această infuzie de capital indică angajamentul pe termen lung al acționarilor și investitorilor față de Euroins România și piața de asigurări din România. Euroins este mai puternic decât niciodată și întreaga echipă investește timp și energie, astfel încât transformările la care asistați să fie de durată. Construim noi produse de asigurare non-RCA, ne-am întărit echipa, avem o nouă abordare cu clienții, subliniem că toate eforturile aduc valoare adăugată în viața clienților. Toate aceste eforturi sunt făcute pentru că avem o strategie publică prin care dezvoltăm cât de mult putem zona non-RCA a companiei”, a declarat Tanja Blatnik, CEO Euroins România.

În cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor desfășurată în data de 15 septembrue, a fost aprobată și o strategie prin care Euroins România planifică o campanie de recrutare a specialiștilor, atât în zona de top management cât și middle management, cu accent pe îmbunătățirea produselor de asigurare non-RCA și lansarea de noi asigurări.

Euroins a fost înființată în 1994 sub denumirea Asitrans și practică doar asigurări generale. Din 2007, asigurătorul român este controlat de Euroins Insurance Group PLC – 98,5%.

Asigurătorul are peste 1,8 milioane de clienți activi, o rețea de 48 de agenții, mai mult de 500 de angajați și un portofoliu de peste 60 de produse de asigurare.

În 2020, compania a subscris prime de 1,31 miliarde de lei, în creștere cu 2,15% față de nivelul anului precedent.

Pierderea asigurătorului a urcat de la 43,6 milioane de lei la finele anului 2019, la 223,16 milioane de lei la finele anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
euroins
asigurari
majorare de capital