Capitalizare la Grawe România, pe fondul creșterii subscrierilor RCA

Capitalizare la Grawe România, pe fondul creșterii subscrierilor RCA
scris 3 ian 2022

Grawe România, subsidiara locală a grupului austriac de asigurări Grawe, va fi capitalizată cu 30 milioane de lei, la 101 milioane de lei, fondurile urmând să fie utilizate pentru activitatea de subscriere pe segmentul asigurărilor generale.

Operațiunea așteaptă avizul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a fi înregistrată la Registrul Comerțului.

Grupul austriac Grawe este prezent pe piața de asigurări din România din anul 2000, subsidiara locală practicând asigurări generale și de viață.

FOTO Sigla InterContinental, dată jos de pe hotelul-simbol al Capitalei după peste 40 de ani CITEȘTE ȘI FOTO Sigla InterContinental, dată jos de pe hotelul-simbol al Capitalei după peste 40 de ani

În 2020, Grawe România a consemnat un rezultat net negativ de 17,2 milioane de lei, de la 15,3 milioane de lei în 2019, pe fondul creșterii subscrierilor pe segmentul RCA, care a condus la majorarea daunelor plătite și, implicit, sporirea ratei combinate de la 116% la 122% pe segmentul asigurărilor generale.

Subscrierile au crescut cu 39,4%%, la 184,43 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
grawe romania
capital
majorare