Omniasig a înregistrat o creștere puternică a primelor brute subscrise

Omniasig a înregistrat o creștere puternică a primelor brute subscrise
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 sep 2022

Omnisig Vienna Insurance Group a înregistrat o creștere puternică pe piața locală, în primele șase luni ale anului, având o majorare de aproximativ 45% a primelor brute subscrise, în comparație cu primul semestru al anului anterior, și depășind pragul de 1 miliard de lei în această perioadă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea totală a despăgubirilor plătite de companie în acest prim semestru s-a ridicat la aproximativ 550 milioane lei.

în primul semestru, Omniasig a înregistrat o creștere de circa 40% a primelor brute subscrise pe linia asigurărilor de sănătate, comparativ cu perioada similară din 2021. 

Ritmul de creștere este constant și în cazul liniei Property (asigurările de incendiu și calamități naturale), unde volumul subscrierilor a crescut cu peste 15%, la o valoare de aproximativ 150 milioane lei.

PROFIT NEWS TV Alexandru Ciuncan, Director General UNSAR: Deși avem un sistem de asigurare obligatorie a locuințelor, din păcate doar 1 din 5 locuințe este în momentul acesta asigurată CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Alexandru Ciuncan, Director General UNSAR: Deși avem un sistem de asigurare obligatorie a locuințelor, din păcate doar 1 din 5 locuințe este în momentul acesta asigurată

În această perioadă, Asigurările Auto, CASCO și RCA, au continuat creșterea, valoarea totală a primelor brute subscrise, cumulat pe ambele linii, fiind de aproape 800 milioane lei, cu aproximativ 60% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

În cazul liniei Asigurărilor de călătorie, valoarea subscrierilor din primul semestru a continuat să crească, în comparație cu primele șase luni ale anului trecut, odată cu reluarea activităților turistice la nivel general și creșterea necesității de produse de asigurare specifice. În același timp, și valoarea despăgubirilor pe această linie a crescut cu peste 40%.

Omniasig Vienna Insurance Group este prezentă din 1995 pe piața asigurărilor din România.

Omniasig este parte a grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG) și se plasează în primii cinci asigurători locali după nivelul primelor aferente anului 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
omniasig
asigurare
prime brute subscrise