Omniasig - prudență pe liniile de asigurări auto

Omniasig - prudență pe liniile de asigurări auto
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 oct 2023

În primul semestru din 2023, Omniasig a înregistrat prime brute subscrise de peste 1,1 miliarde lei, cu aproximativ 5% mai mult față de aceeași perioadă din 2022. Valoarea totală a despăgubirilor plătite în prima jumătate a anului a fost de peste 560 milioane lei, și această sumă fiind în creștere față de intervalul anterior. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În primul semestru din 2023, segmentul Property (asigurările de incendiu și calamități naturale) a crescut cu peste 15%, înregistrând o valoare a subscrierilor de aproximativ 174 milioane lei. 

CONFIRMARE PKO Bank Polski, cea mai mare bancă din Polonia, vine în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE PKO Bank Polski, cea mai mare bancă din Polonia, vine în România

Segmentul Asigurărilor de Sănătate a avut una dintre cele mai importante creșteri, de circa 40%, cu o valoare a primelor brute subscrise de peste 45 milioane lei, în intervalul ianuarie–iunie 2023.

Asigurările auto, Casco și RCA au înregistrat o valoare agregată a primelor brute subscrise, pentru ambele linii, de peste 770 milioane lei. Valoarea despăgubirilor plătite pe cele două linii în primul semestru, cumulat, a crescut față de anul precedent, totalul fiind de aproape 500 milioane lei. Compania și-a menținut subscrierea prudentă pe liniile de asigurări auto, zona asigurărilor facultative avansând cu aproximativ 15% față de același interval din 2022.

A fost înregistrată o creștere și pe linia Asigurărilor de Răspundere Civilă Generală. Creșterea față de același interval al anului trecut a fost de peste 25%, iar subscrierile au ajuns la o valoare de aproape 40 milioane lei.

Rezultate în creștere au fost înregistrate și pe linia Asigurărilor de Călătorie, unde nivelul subscrierilor a fost de peste 11 milioane lei, cu aproape 40% mai mult decât în același interval al anului trecut.

OMNIASIG Vienna Insurance Group este prezentă din 1995 pe piața asigurărilor din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
omniasig
asigurari
prime subscrise