Poșta Română Broker de Asigurare și-a majorat capitalul social cu 1,5 milioane lei

Poșta Română Broker de Asigurare și-a majorat capitalul social cu 1,5 milioane lei
scris 23 nov 2017

Poșta Română Broker de Asigurare (PRBA), filială a Poștei, își majorează capitalul social, prin aport în numerar, cu 1,5 milioane lei, de la valoarea de 700.000 lei la 2,2 milioane lei, brokerul primind avizul de majorare a capitalului social din partea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

“Poșta Română Broker de Asigurare este una dintre cheile dezvoltării companiei noastre. Recunoaștem că, în trecut, dezvoltarea societății de asigurări a trecut prin multe provocări. Astăzi, apreciem semnalele repetate și ferme de încredere pe care le primim, atât din partea autorităților cât și din partea clienților din acest sector de activitate. Avem așteptări mari de la Poșta Română Broker de Asigurare”, a declarat Elena Petrașcu, director general al Poștei Române.

Aceasta precizează că zona de business de asigurări prezintă un potențial uriaș de profit pentru Poșta Română, scrie News.ro.

”Majorarea capitalului social al Poștei Române Broker de Asigurare trebuie să fie interpretată ca o dublă investiție în societate. În primul rând, o investiție financiară, dar, în același timp, o investiție de încredere în potențialul și planul de dezvoltare al societății, care își propune să ocupe o poziție importantă pe piața de asigurări din România”, spun oficialii Poștei.

Numire surprinzătoare: Directorul executiv al Asociației Producătorilor de Medicamente Generice a fost instalat la șefia CNAS. Ce anunța la PROFIT HEALTH.forum CITEȘTE ȘI Numire surprinzătoare: Directorul executiv al Asociației Producătorilor de Medicamente Generice a fost instalat la șefia CNAS. Ce anunța la PROFIT HEALTH.forum

Elena Petrașcu, numită luna trecută director general interimar al Postei Române, a trimis corpul de control la filiala Broker de Asigurare. Neregulile găsite fac obiectul unei plângeri penale, trimisă la Direcția Națională Anticorupție (DNA), împotriva fostei conduceri a Poștei. Noua șefă a Poștei Române a declarat recent într-un interviu pentru News.ro că cea mai mare neregulă găsită este că banii destinați majorării capitalului social al filialei Broker de Asigurare cu 1,8 milioane lei au fost deturnați și folosiți în alte scopuri.

Managementul, împreună cu Consiliul de Administrație și Adunarea Generală a Acționarilor Broker-ului, au decis să utilizeze banii în alte scopuri, de exemplu pentru plata salariilor, afirmă Petrașcu.

”Mai precis, a fost deturnare de fonduri”, adaugă directorul general al Poștei Române.

Din raportul corpului de control a reieșit că fostele conduceri se fac vinovate de faptul că acea capitalizare a Brokerului nu a mai avut loc: Alexandru Petrescu, Andrei Stănescu, Viorel Motoroiu, Cătălin Radu, Benoit Pleska, Dante Stein, Bogdan Patriniche, Bogdan Matei, a susținut noul șef al Poștei.

Prejudiciul este de 1,8 milioane lei, reprezentând sumele destinate capitalizării, la care se adaugă penalități calculate pe zi de întârziere din 2015 până în 2017, afirmă Petrașcu.

viewscnt
Afla mai multe despre
posta romana broker de asigurare
prba