Fondul de investiții Abris Capital Partners, care controlează în România Urgent Cargus, Pehart Grup sau Green Group, atrage 500 de milioane de euro pentru investiții în Europa Centrală și de Est

Fondul de investiții Abris Capital Partners, care controlează în România Urgent Cargus, Pehart Grup sau Green Group, atrage 500 de milioane de euro pentru investiții în Europa Centrală și de Est
scris 23 nov 2017

Fondul de private equity Abris Capital Partners, ce controlează în România companii ca Urgent Cargus, Pehart Grup sau Green Group, a atras 500 de milioane de euro pentru  investiții în Europa Centrală și de Est, în special în Polonia și România.

"Noul fond este un angajament clar în această regiune. Dorim să continuăm să fim foarte activi în România, beneficiind de o alocare și mai mare din ultimul fond de 500 milioane de euro. Căutăm în mod activ să facem noi investiții și susținem companiile și antreprenorii români să devină campioni regionali sau la nivel european”, a delcarat Cezar Scarlat, Senior Partner, membru al Comitetului de Investiții al Abris Capital Partners și Head of Abris Capital România.

Înființat în 2007, Abris a strâns până astăzi capitaluri cumulate de aproape 1,3 miliarde de euro de la investitori, fonduri orientate in totalitate către oportunitățile din piețele din Europa Centrală și de Est.

Iulian Stanciu, șeful eMag, vine alături de Garry Kasparov pentru a dezvălui ce rețetă trebuie aplicată în business CITEȘTE ȘI Iulian Stanciu, șeful eMag, vine alături de Garry Kasparov pentru a dezvălui ce rețetă trebuie aplicată în business

"Prin Fondul III intenționăm să ne continuăm strategia și să căutăm oportunități atât în sectoarele de business pe care ne-am axat în mod tradițional, cât și în unele mai puțin evidente, concentrându-ne pe sectoare precum: cel alimentar, cel financiar și comerțul electronic", a declarat Paweł Gieryński, Senior Partner și CIO al Abris Capital Partners.

Abris Capital Partners este un fond de private equity independent dedicat investițiilor în Europa Centrală și de Est care administrează capitalurile mai multor investitori instituționali de renume internațional, inclusiv fonduri ale unor universități prestigioase, fonduri de pensii, societăți de asigurări și administratori de active private.

În ultimii 10 ani, Abris a investit în companii locale de dimensiuni medii, cu bază solidă și cu potențial de dezvoltare. Abris investește într-o astfel de companie între 30 și 75 de milioane de euro, achiziționând de obicei pachetul majoritar de acțiuni. Orizontul mediu de investiție este de 3-5 ani, timp în care companiile din portofoliu beneficiază nu doar de accesul la capital suplimentar, ci și de expertiza echipei de investiții în managementul strategic și operațional.

Din 2012, Abris a realizat peste 25 de investiții în România și în alte țări din Europa Centrală și de Est. Printre companiile din România care s-au dezvoltat sub umbrela Abris se numără Urgent Cargus, Pehart Grup și Green Group.

viewscnt
Afla mai multe despre
abris capital partners