Safety Broker, liderul local al intermediarilor în asigurări, devine parte a Accrisure, al șaselea broker la nivel mondial

Safety Broker, liderul local al intermediarilor în asigurări, devine parte a Accrisure, al șaselea broker la nivel mondial
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 31 oct 2023

Safety Broker are un nou acționar semnificativ indirect, compania americană Accrisure, care deține integral grupul polonez Unilink, conform datelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

În martie 2022, Profit.ro a anunțat că arbitrul concurenței a autorizat tranzacția prin care Unilink, principal jucător pe piața de asigurări din Polonia, a preluat în de cembrie 2021 compania Safety Broker de Asigurare, liderul pieței de profil din România, având ca obiectiv construirea celei mai mari platforme de vânzări de asigurări din Europa Centrală și de Est.

Contactat de Profit.ro la momentul anunțului tranzacției, Viorel Vasile, CEO Safety, a precizat că a vândut 80% din acțiuni.

Executivul vrea să elimine plafonul actual de despăgubire la polițele RCA emise de asigurătorii care ar intra în insolvență în viitor. Modificări în legislația Fondului de Garantare CITEȘTE ȘI Executivul vrea să elimine plafonul actual de despăgubire la polițele RCA emise de asigurătorii care ar intra în insolvență în viitor. Modificări în legislația Fondului de Garantare

Conform datelor termene.ro, Viorel Vasile mai deține 15% din acțiuni, restul de 5% fiind în posesia lui Robert Niță, director juridic al brokerului.

Acrisure, companie americană specializată în domeniul asigurărilor și serviciilor financiare, a fost înființată în 2005.

În 2022, Acrisure a încheiat 116 tranzacții, înregistrând o creștere organică de aproape 10% si generând venituri brute de 4,12 miliarde de dolari.

Acrisure ocupă locul 4 în topul brokerilor din SUA si locul 6 în clasamentul celor mai mari companii de brokeraj din lume.

În acest an, Acrisure a achizitionat grupul Unilink, consolidându-și astfel prezența în Europa.

EXCLUSIV Tranzacție - OTTO Broker integrează portofoliul Sirius Broker, la doi ani după o mișcare similară CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție - OTTO Broker integrează portofoliul Sirius Broker, la doi ani după o mișcare similară

Obiectivul anunțat de Safety Broker la momentul achiziției de către Unilink este atingerea unui volum de prime de asigurare intermediate de 500 milioane de euro în următorii ani.

Cu o cotă de piață de 8,54 % și prime intermediate în valoarea de 213 milioane de euro la finalul anului 2022, Safety Broker de Asigurare este cel mai mare distributor de asigurări din România si Republica Moldova.

viewscnt
Afla mai multe despre
safety
accrisure