Safety Broker - prime de 112 milioane de euro. Brokerul a fost avizat pentru activități de creare de polițe în asociere cu asigurătorii

Safety Broker - prime de 112 milioane de euro. Brokerul a fost avizat pentru activități de creare de polițe în asociere cu asigurătorii
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 5 mar 2020

Safety Broker, cel mai mare jucător independent de profil, a intermediat în anul 2019 prime de asigurare în sumă de 112 milioane euro, cu 10% mai mult decât în 2018. Din totalul subscrierilor realizate anul trecut, cele mai mari creșteri le-au avut asigurările de garanții și CAR - 53%, asigurările de sănatate - 40%, bunuri și proprietăți - 17,2% și CASCO - 12,6%.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

În 2018, brokerul a intermediat prime de 480 milioane lei, cu 5% față de 2017, rezultat care i-a adus o cotă de piață de 7,52% și primul loc în ierarhia de profil.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat că Safety Broker pentru desfășurarea activității de creare de produse de asigurare în asociere cu  asigurătorii, fiind primul broker din România care primește aviz favorabil.

Atenție - Dispare o obligație din Codul de procedură civilă. Semnătura privată va fi suficientă pentru un titlu executoriu, precum cecul sau biletul la ordin CITEȘTE ȘI Atenție - Dispare o obligație din Codul de procedură civilă. Semnătura privată va fi suficientă pentru un titlu executoriu, precum cecul sau biletul la ordin

Primele proiecte vor fi realizate în calitate de creator de produse în asociere cu asigurătorii: CASCO - pay as you drive (în parteneriat cu Asirom VIG) și Home Assistance.

Produsul CASCO pay as you drive este destinat posesorilor de vehicule cu utilizare ocazională. Acest produs susținut de AI &IoT (Artificial Inteligence & Internet of Things) permite consumatorului de asigurări să-și emită singur polița pentru o perioadă asigurată de un an (acoperire pentru FLEXA, fenomene atmosferice, catastrofe naturale și furt).

PAID România se mută în America House CITEȘTE ȘI PAID România se mută în America House

În cazul în care pleacă în concediu își activează singur polița și pentru riscurile de ciocniri, loviri, izbiri pentru perioada dorită efectuând totodată plata online.

Home Assistance va fi un produs de asigurare (sau parte a unui produs de asigurare) al cărui rol este atât de oferi suport consumatorului de asigurari în caz de avarii ale locuinței sau defecțiuni la instalațiile casnice (siguranță & confort) cât și de a limita eventualele pierderi ca urmare a evenimentelor nedorite menționate anterior. 

Brokerul își va majora capitalul social până la 1,5 milioane de lei, de la 700.000 lei, în urma unei decizii a acționarilor din luna ianuarie a acestui an. Operațiunea va permite dezvoltarea companiei în direcția crearii de produse de asigurare personalizate.

Safety Broker și-a început activitatea în 2005 și este controlat de Safety Credit SRL (administrată de Viorel Vasile), cu o cotă de 85,7% și de Robert Niță - 14,3%. La finele operațiuni de majorare a capitalului social, Safety Credit va deține 85%, iar Robert Niță va avea 15%.

viewscnt
Afla mai multe despre
safety broker
prime
intermedieri