Segmentul asigurărilor de viață a înregistrat - cea mai mare creștere din ultimii ani

Segmentul asigurărilor de viață a înregistrat - cea mai mare creștere din ultimii ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2022

În 2021, românii au ales mai mult decât oricând în ultimii ani protecția financiară oferită de asigurările de viață. Astfel, volumul primelor brute subscrise pentru acest segment a înregistrat o creștere de 18% față de 2020, potrivit datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară .

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceasta este cea mai mare creștere din ultimii ani pentru activitatea de asigurări de viață, primele brute subscrise atingând valoarea de 2,6 miliarde lei.

INFOGRAFIC Unde sunt cele mai mari pensii. Ce loc ocupă România și în ce țară poți trăi cel mai bine cu o pensie pentru limită de vârstă CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Unde sunt cele mai mari pensii. Ce loc ocupă România și în ce țară poți trăi cel mai bine cu o pensie pentru limită de vârstă

În ciuda acestor evoluții, ponderea activității de asigurări de viață în totalul sectorului de asigurări din România (circa 20%) se află în continuare la un nivel scăzut comparativ cu celelalte state ale UE, precum Polonia (31%), Germania (48%), Franța (55%) sau Italia (76%) – ceea ce indică, pe de o parte,  potențialul de creștere al pieței locale, dar, pe de altă parte,  deficitul de protecție a populației din România.

În prezent, în România, polițele de asigurare de viață nu beneficiază de nicio facilitate fiscală. Majoritatea membrilor OECD, precum și o bună parte dintre statele membre ale Uniunii Europene stimulează prin mijloace fiscale dezvoltarea pieței asigurărilor de viață. Acest lucru se concretizează prin reduceri de impozite sau deductibilitatea primelor de asigurare pentru cei care le achiziționează.

viewscnt
Afla mai multe despre
asigurări de viață
autoritatea de supraveghere financiară