ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Uniqa Asigurări iese de pe piața RCA, ASF a semnat decizia

ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Uniqa Asigurări iese de pe piața RCA, ASF a semnat decizia
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 24 nov 2021

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat retragerea, la cerere, a autorizației pentru practicarea asigurării obligatorii de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie (RCA) acordată societății Uniqa Asigurări SA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Decizia Uniqa de a forța ieșirea de pe această nișă, pe fondul problemelor de la City Insurance, a fost anunțată luna trecută de Profit.ro.

Ce așteptări au băncile în legătură cu veniturile clienților în perioada următoare,  produsele bancare ale viitorului, ce se va întâmpla pe bursă și cu RCA anul viitor, alături de multe alte teme, va fi anunțat la Videoconferința Profit Financial.forum - Finanțăm repornirea economiei - Ediția a IV-a.

Videoconferința, programată pentru 8 decembrie, va fi organizată cu sprijinul Garanti BBVA, Philip Morris România, UniCredit Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank și Grupul Nordis, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV.

Detalii AICI

Brokerii de asigurare au eliminat deja UNIQA Asigurări din lista ofertanților RCA după ce compania a notificat intermediarii, cum a anunțat anterior Profit.ro, că, începând cu 1 octombrie, comisionul va fi redus la 1%, de la un nivel mediu de 11-12% practicat în piață. 

Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

Surse din piață au spus atunci pentru Profit.ro că decizia UNIQA Asigurări de a tăia comisionul ar fi motivată de faptul că ASF nu ar dori să aprobe cererea de ieșire din piața RCA. În acest context, pentru a diminua afluxul de clienți pe segmentul RCA pe fondul insolvenței cerute la City Insurance, compania a tăiat comisionul brokerilor, care au avut o pondere de 63,5% din vânzările RCA ale UNIQA Asigurări la finele anului 2020, conform datelor ASF.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

Conducerea Uniqa Asigurări a transmis atunci pentru Profit.ro următoarele precizări

ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Uniqa Asigurări iese de pe piața RCA, ASF a semnat decizia

ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Uniqa Asigurări iese de pe piața RCA, ASF a semnat decizia

ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Uniqa Asigurări iese de pe piața RCA, ASF a semnat decizia

UNIQA Insurance Group operează pe piața românească din 2008.

Cu sediul central în Austria, grupul UNIQA este unul dintre cele mai importante și dinamice grupuri de asigurări din Europa Centrală și de Est, fiind prezent în Austria, Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Kosovo, Croația, Macedonia de Nord, Muntenegru, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Republica Cehă, Ucraina, Ungaria, Elveția și Liechtenstein.

viewscnt
Afla mai multe despre
uniqa asigurări
rca
comision
brokeri