FOTO Sediul central al CertAsig, în faliment din 2020, scos din nou la vânzare, la un preț mai mic

FOTO Sediul central al CertAsig, în faliment din 2020, scos din nou la vânzare, la un preț mai mic
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 24 sep 2021

Sediul central al CertAsig, companie intrată în faliment în 2020, a fost scos la vânzare pentru 1,8 milioane de euro, fără TVA. La prima licitație, desfășurată pe 10 septembrie, nu s-a prezentat niciun ofertant, prețul clădirii fiind atunci de 1,97 milioane de euro, fără TVA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Ofertele - dacă acum vor fi depuse - vor fi deschise la 1 octombrie.

Situată în zona Aviației din București, clădirea de birouri are o suprafață desfășurată de 1.334 metri pătrați, un regim de înălțime de S+P+4E+TA (terasă acoperită) și este amplasată pe un teren de 300 metri pătrați.

Garanția de participare este de 10% din prețul de pornire fără TVA. Garanția nu este purtătoare de TVA.

Achiziționarea caietului de sarcini este obligatorie pentru participarea la licitație, fiind în cuantum de 10.000 lei, exclusiv TVA.

ULTIMA ORĂ DOCUMENT Noile tarife RCA - Creșteri pentru toate categoriile de autovehicule în cazul anumitor șoferi CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Noile tarife RCA - Creșteri pentru toate categoriile de autovehicule în cazul anumitor șoferi

În iunie 2020, CertAsig a intrat în faliment la solicitarea Autorității de Supraveghere Finaciară (ASF), avansată ca urmare a faptului că societatea nu și-a restabilit în termenul prevăzut de lege nivelul fondurilor proprii eligibile care acoperă cerința de capital minim (MCR), conform datelor analizate de Profit.ro.

Asigurătorii pierd în dosarul privind plafonarea tarifelor RCA CITEȘTE ȘI Asigurătorii pierd în dosarul privind plafonarea tarifelor RCA

Potrivit datelor Profit.ro, CertAsig avea nevoie de o infuzie de capital cuprinsă între 5,5 și 6 milioane de euro, din care circa două milioane de euro pentru respectarea cerinței de capital minim (MCR). Banii ar fi trebuit aduși în companie până la începtul lunii februarie 2020 de către ABC Assevera, o companie financiară din Italia. 

ABC Assevera Spa este o companie de investiții cu sediul în Roma, cu un capital de 20 milioane de euro, se arăta într-un comunicat CertAsig din decembrie 2019. Societatea italiană furnizează servicii de investiții și soluții de specialitate pentru o gamă largă de clienți.

CertAsig a fost înființată în 2003, în urma fuziunii dintre compania Fortuna si societatea de Asigurare Romano-Canadiană Aroca București. În decembrie 2007, Royalton Capital Investors II (RCI II) a achiziționat 95% din acțiunile CertAsig, prin intermediul societății CertAsig Holdings Luxembourg.

RCI II este un fond european de investiții specializat pe achiziționarea și dezvoltarea companiilor orientate spre segmentul de servicii, din cadrul statelor Uniunii Europene, din Europa Centrală și de Est.

viewscnt
Afla mai multe despre
certasig
faliment
imobil
sediu
vânzare