UNIQA Asigurari păstrează contul D&O al Hidroelectrica. Compania va încasa 9,3 milioane de lei

UNIQA Asigurari păstrează contul D&O al Hidroelectrica. Compania va încasa 9,3 milioane de lei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 29 nov 2023

UNIQA Asigurări a câștigat, din postura de unic ofertant, o licitație organizată de Hidroelectrica pentru servicii de asigurare de răspundere civilă a administratorilor și directorilor (membrii Consiliului de Supraveghere și ai Directoratului, inclusiv președinții), poliță de tip D&O (Directors & Officers Liability), pe o perioadă de un an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Polița a fost estimată la 11,165 milioane de lei, iar atribuirea s-a realizat pentru suma de 9,27 milioane de lei. Mai multe detalii AICI.

În prezent, conducerea Hidroelectrica este asigurată D&O printr-o poliță emisă tot de UNIQA Asigurări, contract câștigat prin liciație în toamna anului 2022 pentru 12 luni. Mai multe detalii AICI.

Trencadis, cu Frank Timiș în acționariat, bifează un nou record de afaceri și deschide un birou la Bruxelles. CEO: Luăm în calcul listarea la bursă CITEȘTE ȘI Trencadis, cu Frank Timiș în acționariat, bifează un nou record de afaceri și deschide un birou la Bruxelles. CEO: Luăm în calcul listarea la bursă

Conform caietului de sarcini, prin viitorul contract vor fi acoperite prejudiciile, daunele etc de orice fel produse/survenite în perioada asigurată, în limitele teritoriale și în legatură directă cu activitatea administratorilor și a directorilor executivi, autorizată legal și desfășurată de asigurat și reclamate asigurătorului pe durata de 12 luni a contractului și ulterior acestuia, timp de minum un an de la data expirării polițelor de asigurare.

Limita de răspundere pentru persoanele asigurate a fost stabilită la 200 milioane de euro per eveniment. Limita de răspundere agregată (pentru toate evenimentele asigurate) va fi de 200 milioane de euro.

Asigurătorii câștigă recursul în dosarul privind plafonarea tarifelor RCA din 2016 CITEȘTE ȘI Asigurătorii câștigă recursul în dosarul privind plafonarea tarifelor RCA din 2016

De asemenea, polița va acoperi și următoarele costuri sau cheltuieli ca și sublimite pentru o valoare de 1 milion de euro per eveniment și în agregat: cheltuiei de limitare a pierderilor, amenzi și penalități civile și administrative, costuri de refacere a imaginii/reputației; cheltuieli/costuri de urgență, cheltuieli/costuri de comunicare în caz de criză; costuri de apărare; cheltuieli de apărare în legătură cu insulta sau calomnia; cheltuieli de apărare în legătură cu uciderea din culpă; cheltuieli cu garanții și cauțiuni sau cele privind extradarea și alte proceduri.

Hidroelectrica este cel mai mare producător local de energie electrică.

UNIQA Asigurari este parte a grupului austriac UNIQA.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
uniqa
raspundere profesionala
licitatie
polita
atribuire