VIG a subscris anul trecut prime de 428,6 milioane euro în România, în creștere cu peste 26%, dar profitul a scăzut cu 7%

VIG a subscris anul trecut prime de 428,6 milioane euro în România, în creștere cu peste 26%, dar profitul a scăzut cu 7%
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 apr 2016

Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) a subscris anul trecut în România prime de 428,6 milioane de euro, în urcare cu 26,2% față de 2014, însă profitul înainte de taxe a scăzut cu peste 7%, la 5,6 milioane de euro, în condițiile în care fondul comercial al grupului pe piața românească s-a depreciat cu circa 50 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VIG este prezent pe piața din România prin Asirom, Omniasig și BCR Asigurări de Viață.

Pe segmentul de daune/accidente, cea mai mare parte a afacerilor din România, asiguratorul a consemnat prime de 346,4 milioane de euro, cu 21,4% mai mult comparativ cu un rezultat de 285,3 milioane de euro în anul anterior, se arată în raportul financiar al VIG. Pe partea de asigurări de viață, grupul a raportat prime de 82,2 milioane de euro, în creștere cu 51,2% de la 54,4 milioane de euro în 2014.

Cota de piață a VIG în România s-a îmbunătățit anul trecut cu circa trei puncte procentuale, la 23%, potrivit raportului.

CITEȘTE ȘI Popescu, NN: Românii sunt destul de pasivi în relația cu starea lor de sănătate, la fel ca în Miorița

Profitul înainte de taxe a scăzut cu 7,1%, de la 6,1 milioane de euro la 5,6 milioane de euro, fiind afectat de continuarea procesului de depreciere a fondului comercial, care s-a redus cu aproximativ 50 milioane de euro.

La nivel de grup, VIG a raportat o scădere de 66,8% a profitului înainte de taxe, de la 518,4 milioane de euro la 172 milioane de euro. Rezultat a fost influențat negativ de deprecierea fondului comercial din România, Ungaria, Albania, Bosnia-Herzegovina și Republica Moldova, de ștergerea din bilanțurile contabile a unui portofoliu de asigurări în valoare de circa 25 milioane de euro pe piața din Polonia și de reevaluarea în scădere cu 195 milioane de euro a unor active IT, se arată în raport.

Primele subscrise de grup au scăzut cu 1,4%, la 9, 02 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
vig
vienna insurance group
prime
subscrieri
profit