După emisiunea-record de obligațiuni, Papalekas vrea 300 milioane euro prin emisiune de acțiuni pentru investiții în România și Polonia. La ce preț vinde acțiunile

După emisiunea-record de obligațiuni, Papalekas vrea 300 milioane euro prin emisiune de acțiuni pentru investiții în România și Polonia. La ce preț vinde acțiunile
scris 14 nov 2017

Compania de investiții imobiliare Globalworth, fondată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, vrea să atragă 300 de milioane de euro, printr-o emisiune de noi acțiuni, fondurile urmând să fie direcționate către proiecte de investiții în România și Polonia.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Emisiunea de acțiuni vizează, pe lângă finanțarea investițiilor, atragerea unor noi investitori instituționali și creșterea lichidității acțiunilor înainte de transferul companiei pe piața principală a bursei londoneze, în 2018. În prezent, compania este listată pe piața alternativă de capital de la Londra (AIM).

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Noile acțiuni sunt planificate să fie vândute la un preț apropiat de activul net pe acțiune calculat potrivit metodologiei EPRA care, conform celui mai recent raport, este de 8,3 euro.

Un dezvoltator imobiliar acceptă plata în bitcoin pentru apartamente în Dubai CITEȘTE ȘI Un dezvoltator imobiliar acceptă plata în bitcoin pentru apartamente în Dubai

Cumpărătorii vor primi un dividend de 0,22 euro pe acțiune, aferent primului semestru, care ar urma să fie plătit în ianuarie 2018. Totodată, compania anticipează un dividend de minimum 0,27 pe acțiune pentru semestrul al doilea al acestui an.

Luna trecută, Globalworth a anunțat că se extinde în Polonia, unde a depus o ofertă de cumpărare a minimum 50,01% și maximum 67,95 din acțiunile dezvoltatorului Griffin Premium. Griffin Premium este listată la Bursa de Valori din Varșovia din luna aprilie a acestui an, ocupându-se cu închirieri de proprietăți. Compania are în portofoliu clădiri de birouri și rezidențiale, în Varșovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia și Katowice.

În prezent, compania deține un portofoliu în valoare de circa 1,1 miliarde de euro.

Potrivit unui acord încheiat în decembrie 2016, fondul de investiții sud-african Growthpoint Properties va deveni acționar principal al companiei de investiții Globalworth până pe 31 decembrie 2017, prin cumpărarea unui pachet de acțiuni de 26,9% în cadrul fondului imobiliar cu afaceri extinse în România, pentru 186,4 milioane de euro.

În vară, Globalworth a lansat la tranzacționare la Bursa de Valori București (BVB) obligațiuni corporative, cu o valoare totală de 550 milioane euro, cea mai mare emisiune de acest tip din istoria pieței de capital românești.

viewscnt
Afla mai multe despre
globalworth
papalekas
emisune
majorare capital
actiuni
investitii
romania