Autoritatea europeană de reglementare a sectorului financiar analizează impactul Brexit asupra agențiilor de rating

Autoritatea europeană de reglementare a sectorului financiar analizează impactul Brexit asupra agențiilor de rating
scris 3 feb 2017

Autoritatea europeană de supraveghere a sectorului financiar a cerut agențiilor de rating și celor care înregistrează tranzacțiile cu instrumente derivate să spună cum vor evita impactul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, transmite Reuters.

Autoritatea Europeană pentru Instrumente Financiare și Piețe (European Securities and Markets Authority - ESMA) reglementează activitatea în UE a până la 30 de agenții de evaluare financiară, precum Moody’s, Standard & Poor's și Fitch, și a șase agenții care urmăresc tranzacțiile cu instrumente derivate, scrie News.ro.

Mai multe astfel de agenții au sediile în Londra, de unde servesc clienții din UE, ceea ce ridică semne de întrebare legate de continuitatea serviciilor după ieșirea Marii Britanii din UE, în 2019.

ESMA a anunțat în raportul anual publicat vineri că activitatea sa va include o evaluare a posibilelor implicații ale Brexitului asupra obiectivului instituției de îmbunătățire a protecției oferite clienților și de promovare a stabilității și ordinii piețelor financiare.

viewscnt
Afla mai multe despre
sector financiar
uniunea europeană