Banca Angliei a menținut dobânda cheie la 0,25%, dar trei voturi au fost pentru majorare

Banca Angliei a menținut dobânda cheie la 0,25%, dar trei voturi au fost pentru majorare
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iun 2017

Banca Angliei a menținut joi dobânda de politică monetară la nivelul de 0,25%, în conformitate cu estimările analiștilor, dar votul a fost de 5 la 3 în favoarea măsurii, numărul celor care au susținut majorarea fiind peste așteptări, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca centrală a lăsat neschimbată mărimea programului de achiziții de active, la 435 de miliarde de lire sterline (554 miliarde dolari), și achizițiile de obligațiuni corporative la 10 miliarde de lire sterline, scrie News.ro.

Lira a  urcat cu 0,22% în urma deciziei, la 1,2781 dolari pe unitate, de la 1,2702 dolari pe unitate înainte de anunț, ca urmare a votului strâns din consiliul de politică monetară.

Eurostat: România și Polonia au înregistrat în 2016 cele mai mici prețuri ale alimentelor din UE CITEȘTE ȘI Eurostat: România și Polonia au înregistrat în 2016 cele mai mici prețuri ale alimentelor din UE

Date publicate în această săptămână au arătat că inflația a urcat la aproape 3%, salariul mediu a scăzut, ca și vânzările cu amănuntul.

Decizia Băncii Angliei a avut loc în prima ședință a consiliului de politică monetară de după alegerile generale care au avut ca rezultat un parlament fără o majoritate clară.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca angliei
dobanda