Banca Angliei reduce dobânda-cheie la un minim istoric și crește achizițiile de obligațiuni, pe fondul coronavirus

Banca Angliei reduce dobânda-cheie la un minim istoric și crește achizițiile de obligațiuni, pe fondul coronavirus
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 mar 2020

Banca Angliei a redus dobâda de referință la un minim istoric joi și a suplimentat achizițiile de obligațiuni cu 200 miliarde de lire sterline, în încercarea de a sprijini economia națională în contextul crizei provocate de pandemia de coronavirus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Banca centrală britanică a redus, într-o ședință specială de politică monetară, rata dobânzii-cheie cu 15 puncte de bază, până la 0,1%, cea mare scăzută valoare din istorie. Programul de achiziții de obligațiuni guvernamentale și corporate a fost suplimentat cu 200 miliarde de lire, la 645 miliarde de lire.

“Răspândirea Covid-19 și măsurile pentru limitarea virusului vor duce la un șoc economic, care ar putea fi foarte ascuțit și mare, dar care ar trebui să fie temporar”, potrivit băncii centrale.

ROPEPCA: Petroliștii români se străduiesc să reducă la minimum orice întrerupere a activității generată de coronavirus. Statul să nu monopolizeze materialele de protecție și igienă CITEȘTE ȘI ROPEPCA: Petroliștii români se străduiesc să reducă la minimum orice întrerupere a activității generată de coronavirus. Statul să nu monopolizeze materialele de protecție și igienă

Lira sterlină britanică, care se aprecia ușor față de dolar în a doua parte a zilei, era în urcare cu 1,1% după decizia de politică monetară, la 1,1745 unități.

Moneda britanică a coborât, ieri, sub pragul de 1,17 unități în raport cu dolarul pentru prima oară după anul 1985, în contextul cererii în creștere pentru moneda americană și al temerilor privind eficacitatea măsurilor de stimulare economică luate de guvernele marilor economii.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca angliei
dobanzi
coronavirus
achizitii obligatiuni
relaxare cantitativa
lira sterlina