Banca Centrală Europeană își închide unul dintre site-uri în urma unui atac cibernetic

Banca Centrală Europeană își închide unul dintre site-uri în urma unui atac cibernetic
scris 16 aug 2019

Banca Centrală Europeană (BCE) și-a închis unul dintre site-uri, după ce acesta a fost vizat într-un atac cibernetic și contaminat cu un program de tip malware, relatează Reuters.

Banca precizează că nu au fost afectate date sensibile de piață și nici sisteme interne, scrie News.ro.

FOTO Noi nereguli pe litoral. Mai multe camere de la Tabăra Comorova din Neptun, închise pentru mizerie CITEȘTE ȘI FOTO Noi nereguli pe litoral. Mai multe camere de la Tabăra Comorova din Neptun, închise pentru mizerie

Însă adrese de e-mail, nume și titluri ale unor abonați ai buletinului său informativ Banks’ Integrated Reporting Dictionary (BIRD) ar putea să fi fost furate, precizează BCE.

BIRD este un site de web pe care BCE îl folosește pentru a ajuta băncile să se conformeze normelor internaționale de raportare financiară.

Acest site a fost închis ”până la noi ordine”, precizează BCE, adăugând că atacul a fost descoperit în cursul unor operațiuni de mentenanță periodică.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
banca centrală europeana
site