Banca Elveției: UBS și Credit Suisse au nevoie de suplimentarea capitalului cu câte 10 miliarde de franci

Banca Elveției: UBS și Credit Suisse au nevoie de suplimentarea capitalului cu câte 10 miliarde de franci
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2016

UBS și Credit Suisse, cele mai mari bănci elvețiene, au nevoie fiecare de suplimentarea capitalului cu 10 miliarde de franci, pentru a respecta noile reglementări referitoare la îndatorare, a anunțat Banca Elveției, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Marile bănci ar putea acoperi cea mai mare parte a necesarului de capital prin emiterea de obligațiuni convertibile de tip CoCos, având în vedere că ambele aproape îndeplinesc nivelul de 3,5% al capitalului minim obligatoriu, CET1”, se arată în raportul anual referitor la stabilitatea financiară al Băncii Elveției, scrie News.ro.

Obligațiunile CoCos includ un preț fix pentru acțiunile în care vor fi convertite obligațiunile.

Guvernul Elveției a stabilit luna trecută versiunea finală a noilor reguli referitoare la băncile de importanță sustemică, care prevăd pentru UBS și Credit Suisse un nivel de 5% pentru raportul dintre capitalul de bază și activele totale, care să fie atins până la sfârșitul anului 2019.

Cel puțin 3,5 puncte procentuale din acest raport trebuie să fie reprezentat de capital minim de calitate CET 1 (common equity tier 1).

Rezolvarea problemei băncilor prea mari pentru a falimenta a fost o prioritate pentru autoritățile de reglementare din SUA și Europa, după ce mai multe bănci, între care UBS, au fost salvate cu bani publici în timpul crizei financiare.

viewscnt
Afla mai multe despre
ubs
credit suisse