Banca Europeană pentru Investiții a redus creditarea cu 20%, în urma îmbunătățirii condițiilor economice în UE

Banca Europeană pentru Investiții a redus creditarea cu 20%, în urma îmbunătățirii condițiilor economice în UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 ian 2019

Banca Europeană pentru Investiții (BEI) a redus anul trecut creditarea cu aproape 20% și intenționează să mențină finanțarea la un nivel similar în 2019, la aproximativ 60 miliarde de euro (69 miliarde de dolari), a declarat marți președintele BEI, Werner Hoyer, la o conferință de presă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De asemenea, banca se pregătește pentru toate scenariile legate de Brexit, inclusiv ieșirea Marii Britanii din UE în martie, fără un acord. Sunt pregătite planurile pentru ca celelalte 27 de state membre UE să acopere deficitul de capital provocat de plecarea Regatului Unit, chiar în eventualitatea în care nu se ajunge la un acord, ceea ce ar crea brusc un deficit, fără o perioadă de tranziție, a explicat Werner Hoyer, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Acționarii Bursei votează proiectul Contrapărții Centrale. Piața derivatelor de la BVB are un parcurs clar pentru anii următori CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Acționarii Bursei votează proiectul Contrapărții Centrale. Piața derivatelor de la BVB are un parcurs clar pentru anii următori

Acesta a adăugat că reducerea creditării în 2018 vine pe fondul îmbunătățirii condițiilor economice în UE, care au permis BEI să investească mai puțin și să se concentreze pe proiectele mai riscante și mai profitabile.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca europeană pentru investtții
creditare