Banca Italiei a finalizat un plan de salvare a băncii Monte dei Paschi cu până la 6,6 miliarde de euro

Banca Italiei a finalizat un plan de salvare a băncii Monte dei Paschi cu până la 6,6 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2017

Banca Italiei a obținut toate aprobările necesare din partea autorităților europene pentru planul de recapitalizare a băncii Monte dei Paschi di Siena cu până la 6,6 miliarde de euro, a declarat viceguvernatorul băncii centrale, Fabio Panetta, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Panetta a afirmat luni, la un briefing de presă, că planul de salvare a Monte dei Paschi, a patru mare bancă din Italia, a fost aprobat, scrie News.ro.

La același briefing, directorul pentru supraveghere a băncilor, Carmelo Barbagallo, a spus că Comisia Europeană trebuie doar să își oficializeze acordul, dar că nu există îndoieli că, spre deosebire de băncile regionale Popolare di Vicenza și Veneto Banca, Monte dei Paschi va putea obține fonduri de stat pentru a-și continua activitatea.

EXCLUSIV Șefi noi peste asigurări și pensii private. Președintele comisiei de buget a Camerei Deputaților și fostul soț al Olguței Vasilescu, propuși pentru conducerea ASF CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Șefi noi peste asigurări și pensii private. Președintele comisiei de buget a Camerei Deputaților și fostul soț al Olguței Vasilescu, propuși pentru conducerea ASF

Barbagallo a arătat că Monte dei Paschi va vinde un portofoliu de credite neperformante, operațiune care este un element central al planului de salvare, datorită faptului că fondul de salvare a sectorului bancar Atlante poate acum să îl cumpere cu bani alocați anterior băncilor Veneto.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca italiei
monte dei paschi