Banca Transilvania, peste jumătate din rulaj la BVB. Transgaz repetă istoria și respinge ambele propuneri de dividend

Banca Transilvania, peste jumătate din rulaj la BVB. Transgaz repetă istoria și respinge ambele propuneri de dividend
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 apr 2019

Bursa de la București a revenit miercuri pe creștere, după declinul din sesiunea anterioară, într-o ședință în care peste jumătate din rulaj a fost asigurat de un singur emitent: Banca Transilvania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Acționarii Transgaz au repetat istoria și au respins astăzi atât propunerea consiliului de administrație al companiei de stat de a repartiza 21,66 lei pe acțiune ca dividende, cât și propunerea ulterioară a acționarului majoritar - Ministerul Economiei, de 37,89 lei pe acțiune. Compania a solicitat o convocare în regim de urgență a unei noi ședințe a acționarilor pe acest subiect. 

Cotațiile petrolului coboară de la maximul ultimelor 6 luni după creșterea-surpriză a stocurilor americane CITEȘTE ȘI Cotațiile petrolului coboară de la maximul ultimelor 6 luni după creșterea-surpriză a stocurilor americane

Situația de la Tranasgaz este similară cu cea de anul trecut, când propunerile mai conservatoare ale conducerii transportatorului s-au bătut cap în cap cu cele ale acționarului majoritar, statul român, pentru o repartizare în acord cu politica promovată de Guvern începând cu 2017 pentru acordarea de dividende reprezentând până la 90% din profit. Până la urmă, anul trecut, Ministerul Economiei și-a impus propunerea de divend la a doua adunare a acționarilor pe această temă.

Indicele compozit BETPlus a urcat cu 0,12%%, iar indicele reprezentativ BET a crescut cu 0,14%, la nivelul de 8.370,14 puncte.

Indicele financiar BET-FI a urcat cu 0,45%, iar indicele sectorul energetic BET-NG, cu 0,32%.

România a avut anul trecut al doilea mare deficit bugetar la nivelul UE, de 3% CITEȘTE ȘI România a avut anul trecut al doilea mare deficit bugetar la nivelul UE, de 3%

Rulajul total la BVB a fost de 41,66 milioane de lei (8,76 milioane euro), rulajul cu acțiuni fiind de 41,12 milioane de lei.

Peste jumătate din rulajul cu acțiuni (21,9 milioane de lei) a fost realizat cu titluri Banca Transilvania (TLV), care a încheiat ședința în coborâre cu 0,46%.

Pe locul al doilea ca rulaj, cu 8,99 milioane de lei, s-a situat BRD-Groupe Societe Generale, ale cărei acțiuni au crescut cu 0,15%. A treia poziție în funcție de rulaj a fost ocupată de Transgaz (TGN), care a urcat cu 0,57%.

viewscnt
Afla mai multe despre
transgaz
dividende transgaz
banca trnasilvania
bvb
rulaj bursa
evolutie bvb
cotatii actiuni